De succesvolle trainers van Feyenoord

trainersfeyenoord

Feyenoord, de Stadionclub uit Rotterdam, heeft afgelopen seizoen op spectaculaire wijze de landstitel veroverd, waarmee het totaal aantal gewonnen landstitels op zestien komt. Maar wie waren de trainers die verantwoordelijk waren voor deze knappe resultaten? VoetbalNieuws heeft het voor je uitgezocht!

Ernst Happel: de architect van het succes

Een van de meest succesvolle trainers in de geschiedenis van Feyenoord is Ernst Happel. De Oostenrijkse coach leidde de club naar de Europacup I-overwinning in 1970, een prestatie die nog steeds wordt gezien als een van de grootste successen in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Happel stond bekend om zijn tactische vernuft en zijn vermogen om het beste uit zijn spelers te halen. Onder zijn leiding behaalde Feyenoord ook twee landstitels in 1971 en 1974.

Willem van Hanegem: de legendarische speler-trainer

Een andere iconische figuur in de geschiedenis van Feyenoord is Willem van Hanegem. Naast zijn indrukwekkende carrière als speler, waarin hij onder andere de Europacup I won met Feyenoord in 1970, was Van Hanegem ook succesvol als trainer. In het seizoen 1992/1993 leidde hij Feyenoord naar de landstitel, waarmee hij de eerste speler-trainer werd die dit presteerde in de Eredivisie. Van Hanegem stond bekend om zijn harde werklust en zijn vermogen om spelers te inspireren.

Giovanni van Bronckhorst: de moderne succescoach

Een van de meest recente succescoaches van Feyenoord is Giovanni van Bronckhorst. Als voormalig speler van de club kende Van Bronckhorst het DNA van Feyenoord als geen ander. Onder zijn leiding veroverde Feyenoord in het seizoen 2016/2017 eindelijk weer de landstitel, na een droogte van 18 jaar. Van Bronckhorst stond bekend om zijn tactische flexibiliteit en zijn vermogen om een hecht team te smeden. Naast de landstitel won hij ook twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Dick Advocaat: de ervaren rot

De meest recente trainer die Feyenoord naar succes leidde, is Dick Advocaat. De ervaren rot in het trainersvak nam halverwege het seizoen 2019/2020 het roer over en wist Feyenoord naar een knappe derde plaats in de Eredivisie te loodsen. Onder zijn leiding behaalde Feyenoord ook de finale van de KNVB Beker. Advocaat staat bekend om zijn no-nonsense aanpak en zijn vermogen om het beste uit zijn spelers te halen.

Met deze succesvolle trainers heeft Feyenoord door de jaren heen een rijke geschiedenis opgebouwd. Elk van hen heeft op zijn eigen manier bijgedragen aan de successen van de club. Of er in de toekomst nog meer trainers zullen zijn die Feyenoord naar nieuwe hoogten kunnen brengen, zal de tijd leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *