PSV’s laatste Europese campagne in de Champions League

PSV heeft een rijke geschiedenis in het Europese voetbal en heeft in het verleden indrukwekkende prestaties geleverd in de Champions League. Het afgelopen seizoen eindigde de club als tweede in de Eredivisie, waardoor ze zich via de voorrondes kunnen plaatsen voor het prestigieuze toernooi. Maar wanneer begon PSV voor het laatst hun Europese campagne in het miljardenbal?

Om deze vraag te beantwoorden, duiken we de geschiedenisboeken in en kijken we naar het recente verleden van PSV in de Champions League. Het laatste seizoen waarin PSV deelnam aan het toernooi was het seizoen 2018-2019.

In dat seizoen wist PSV zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League na een succesvolle campagne in de voorrondes. Ze versloegen onder andere BATE Borisov en FC Basel om hun plek in het hoofdtoernooi veilig te stellen.

De groepsfase van de Champions League bracht PSV tegenstanders als Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Hoewel PSV moedig streed, slaagden ze er niet in om de volgende ronde te bereiken. Ze eindigden als vierde in de groep, met slechts twee punten uit zes wedstrijden.

Desondanks was het een waardevolle ervaring voor de spelers en de club als geheel. Het spelen tegen en concurreren met enkele van de beste teams ter wereld is altijd een uitdaging en een kans om te groeien als team.

PSV heeft in het verleden echter ook successen behaald in de Champions League. Het hoogtepunt kwam in het seizoen 2004-2005, toen PSV de halve finales bereikte onder leiding van coach Guus Hiddink. Ze werden uiteindelijk uitgeschakeld door AC Milan, maar het was een prestatie die de club trots maakte.

Met de huidige selectie en de ervaring van voorgaande jaren, zal PSV ongetwijfeld streven naar een succesvolle Europese campagne in de Champions League. Het is een kans voor de spelers om zichzelf te meten met de beste spelers ter wereld en voor de club om zich te laten gelden op het internationale podium.

PSV’s laatste Europese campagne in de Champions League was in het seizoen 2018-2019, waarin ze de groepsfase bereikten maar niet verder kwamen. Met hun geschiedenis van successen in het toernooi en hun huidige talentvolle selectie, is het spannend om te zien wat de toekomst zal brengen voor PSV in de Champions League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *