Manchester United bereikt akkoord met Internazionale over transfer van Andre Onana

onana

Manchester United en Internazionale hebben maandagavond een akkoord bereikt over de transfer van de Kameroense doelman Andre Onana, zo meldt The Athletic. De transfer zal naar verwachting maximaal 55 miljoen euro kosten, waarmee Onana een van de duurste doelmannen in de geschiedenis van het voetbal zou worden.

De 25-jarige Onana staat momenteel onder contract bij Ajax, waar hij sinds 2015 speelt. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van de club, met onder andere het bereiken van de halve finale van de UEFA Champions League in het seizoen 2018/2019. Zijn uitstekende prestaties hebben de aandacht getrokken van verschillende topclubs in Europa, waaronder Manchester United.

Met de transfer van Onana hoopt Manchester United hun doelmannenprobleem op te lossen. De club heeft de afgelopen jaren moeite gehad om een betrouwbare en consistente doelman te vinden, wat heeft geleid tot wisselende prestaties in de competitie en Europese competities. Onana wordt gezien als een van de beste jonge doelmannen ter wereld en zou een waardevolle toevoeging zijn aan het team van Manchester United.

Internazionale, de huidige kampioen van Italië, was ook geïnteresseerd in de diensten van Onana. De club ziet hem als een geschikte opvolger voor de 38-jarige Samir Handanovic, die aan het einde van zijn carrière komt. Met de komst van Onana zou Internazionale een sterke en betrouwbare doelman hebben om hun titel te verdedigen en succesvol te zijn in de UEFA Champions League.

De transfer van Onana naar Manchester United zou een grote stap zijn in zijn carrière. Hij zou de kans krijgen om te spelen voor een van de grootste clubs ter wereld en te strijden om prijzen op het hoogste niveau. Bovendien zou hij de mogelijkheid hebben om samen te werken met ervaren spelers en een getalenteerde coach, wat zijn ontwikkeling als doelman verder zou kunnen bevorderen.

Hoewel de transfer nog niet officieel is bevestigd door beide clubs, wordt verwacht dat de deal binnenkort zal worden afgerond. De fans van Manchester United en Internazionale zullen ongetwijfeld uitkijken naar de komst van Onana en hopen dat hij een belangrijke rol zal spelen in het succes van hun respectievelijke teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *