PSV’s miskopen: een kijkje in het verleden en heden

psv

Introductie

Met de opening van de transfermarkt worden er weer enorme bedragen uitgegeven aan nieuwe spelers. Ook PSV is van plan om te investeren, maar zoals we uit het verleden weten, is niet elke aankoop een succes gebleken. In dit artikel zullen we een aantal miskopen van PSV, zowel uit het heden als het verleden, onder de loep nemen.

1. Florian Jozefzoon

Een van de recentere miskopen van PSV is Florian Jozefzoon. In 2013 werd hij overgenomen van RKC Waalwijk, maar hij wist nooit echt door te breken bij de Eindhovenaren. Ondanks zijn snelheid en techniek, kon hij nooit de verwachtingen waarmaken. Uiteindelijk werd hij in 2017 verkocht aan Brentford FC.

2. Adam Maher

Een andere speler die als een miskoop kan worden beschouwd, is Adam Maher. In 2013 werd hij voor een recordbedrag van €6,5 miljoen overgenomen van AZ. Hoewel hij in zijn eerste seizoen veelbelovend leek, kon hij zijn potentieel nooit volledig benutten. Na een aantal verhuurperiodes werd hij uiteindelijk in 2019 verkocht aan FC Utrecht.

3. Luciano Narsingh

Luciano Narsingh werd in 2012 als een veelbelovend talent naar PSV gehaald. Hij stond bekend om zijn snelheid en dreiging op de flanken. Hoewel hij in zijn eerste seizoenen redelijk presteerde, kon hij nooit consistent zijn niveau vasthouden. Uiteindelijk werd hij in 2017 verkocht aan Swansea City.

4. Mateja Kežman

Een van de meest bekende miskopen van PSV is Mateja Kežman. In 2000 werd hij voor een recordbedrag van €14,5 miljoen overgenomen van Partizan Belgrado. Ondanks zijn indrukwekkende doelpuntenaantal bij zijn vorige club, kon hij bij PSV nooit zijn stempel drukken. Uiteindelijk werd hij in 2004 verkocht aan Chelsea FC.

5. Memphis Depay

Hoewel Memphis Depay uiteindelijk uitgroeide tot een van de beste spelers ter wereld, kan zijn periode bij PSV als een miskoop worden beschouwd. In 2013 werd hij overgenomen van Sparta Rotterdam, maar in zijn eerste seizoenen kon hij niet consistent presteren. Pas in zijn laatste seizoen bij PSV liet hij zijn ware potentieel zien, voordat hij in 2015 werd verkocht aan Manchester United.

Conclusie

PSV heeft in het verleden en heden te maken gehad met miskopen. Spelers zoals Florian Jozefzoon, Adam Maher, Luciano Narsingh, Mateja Kežman en zelfs Memphis Depay hebben niet aan de verwachtingen kunnen voldoen tijdens hun periode bij de club. Het is een herinnering dat zelfs met grote investeringen, succes op het veld niet gegarandeerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder