De duurste uitgaande transfers in de geschiedenis van AZ

az

Tijjani Reijnders en Milos Kerkez voegen zich bij de top tien

De recente transfers van Tijjani Reijnders naar AC Milan en Milos Kerkez naar AFC Bournemouth hebben ervoor gezorgd dat de clubkas van AZ flink is gespekt. Beide spelers hebben zich nu gevoegd bij de top tien duurste uitgaande transfers in de geschiedenis van de Alkmaarders.

De transfer van Tijjani Reijnders naar AC Milan is een opmerkelijke stap in zijn carrière. De 24-jarige middenvelder heeft indruk gemaakt bij AZ en heeft nu de kans om zich te bewijzen bij een van de grootste clubs ter wereld. De transfer heeft niet alleen financieel voordeel opgeleverd voor AZ, maar ook voor Reijnders zelf. Hij kan nu spelen op het hoogste niveau en zich meten met de beste spelers ter wereld.

Ook Milos Kerkez heeft een mooie transfer gemaakt naar AFC Bournemouth. De 21-jarige verdediger heeft zich snel ontwikkeld bij AZ en heeft nu de kans om zijn talenten te laten zien in de Engelse competitie. De transfer naar AFC Bournemouth is een grote stap voor Kerkez en biedt hem de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als voetballer.

Met de transfers van Reijnders en Kerkez heeft AZ nu in totaal tien spelers in de top tien duurste uitgaande transfers. Deze transfers hebben niet alleen financieel voordeel opgeleverd voor de club, maar laten ook zien dat AZ een goede reputatie heeft opgebouwd als opleidingsclub. Spelers krijgen de kans om zich te ontwikkelen bij AZ en kunnen vervolgens een mooie stap maken naar een grotere club.

De duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van AZ is nog steeds de transfer van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur. De spits maakte in 2016 de overstap naar de Engelse club voor een bedrag van 22 miljoen euro. Janssen liet zien dat hij het niveau aankon en speelde een belangrijke rol bij Tottenham Hotspur.

Andere spelers in de top tien duurste uitgaande transfers van AZ zijn onder andere Adam Maher, die naar PSV vertrok voor 6,5 miljoen euro, en Alireza Jahanbakhsh, die naar Brighton & Hove Albion ging voor 19 miljoen euro.

De transfers van Reijnders en Kerkez zijn een mooie toevoeging aan de geschiedenis van AZ. Ze laten zien dat de club spelers de kans geeft om zich te ontwikkelen en vervolgens een mooie stap te maken naar een grotere club. De transfers hebben niet alleen financieel voordeel opgeleverd, maar ook de reputatie van AZ als opleidingsclub versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *