Santiago Giménez over zijn keuze voor Mexico

Gimenez

Santiago Giménez zegt dat hij voor Mexico heeft gekozen “omdat het is wat ik van binnen voel, ik heb niet nagedacht over enige andere beslissing”.

De spits van het Mexicaanse nationale elftal en Feyenoord, verklaarde dit nadat Mexico de Gold Cup had gewonnen, dankzij een doelpunt van Giménez, waarbij hij alle twijfels over zijn nationaliteit weg nam.

Na het winnen van de Gold Cup, sprak Santiago Giménez openlijk over zijn gevoelens van Mexicaan zijn, ondanks dat hij in Argentinië is geboren.

Na de overwinning op Panama in de Gold Cup-finale wezen verschillende Argentijnse media op hun voorpagina’s naar “een Argentijn” die de trofee aan El Tri had gegeven, een verwijzing naar Giménez, die in Buenos Aires is geboren voordat hij op tweejarige leeftijd naar Mexico verhuisde.

Giménez

Gezien de controverse legde Santiago Giménez in een interview met Concacaf zijn redenen uit om “zich Mexicaans te voelen”: “Ik koos voor Mexico omdat het is wat ik van binnen voel, ik dacht niet na over enige andere beslissing, ik dacht niet na over wat ‘beter’ voor mij was, ik luisterde niet naar wat mijn familie zei, ik luisterde niet naar wat iemand tegen me zei”, zei hij.

De aanvaller gaf toe dat het geen gemakkelijke beslissing was welke nationaliteit hij moest kiezen: “Ik dacht eenvoudigweg: wat voel ik? Voel ik me Mexicaans of Argentijns? En dat was toen ik de beslissing nam. Ik voel me oprecht Mexicaans, ik ben hier sinds ik twee jaar oud was en zo identificeer ik mezelf, als een Mexicaan.”

“In Mexico kun je een beetje ontspannen, dat is het verschil” Giménez, die momenteel speelt voor Feyenoord in Nederland, sprak ook over de verschillen tussen Liga MX, waar hij voor Cruz Azul speelde, en het Europese voetbal, en zei dat “het niveau van voetbal in Europa behoorlijk goed en intens is. Ik denk dat Liga MX een behoorlijk vergelijkbaar niveau heeft, het enige verschil is dat in Europa, als je één of twee wedstrijden verliest, de competitie ingewikkeld kan worden, dus elke wedstrijd moet je 100% gefocust zijn.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *