Interview met Carlo Ancelotti

carlo

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti zegt dat “de selectie verbeterd is” en dat de fans “zullen genieten” van de nieuwe aankoop, die ook in beeld was bij Ajax, Arda Güler; ook bespreekt hij Mbappé.

De Italiaanse coach sprak kort met de media voorafgaand aan de voorbereidingswedstrijd van Real Madrid tegen AC Milan, het eerste deel van hun zomertournee in de VS. Op dit moment traint het team op de UCLA-faciliteiten in Los Angeles.

-Wat maakt een tournee zoals deze speciaal voor Real Madrid?

We voelen ons hier altijd goed. Het is een prachtige plek, waar we goed kunnen trainen. We hebben competitieve wedstrijden waarin we kunnen zien hoe het team ervoor staat en op welk punt ze zich bevinden. De komende dagen moeten we dingen uitproberen. Iedereen is in goede conditie teruggekeerd. We hebben vertrouwen en zijn enthousiast om het seizoen goed te beginnen.

-Bent u tevreden met de selectie of verwacht u nog meer aanwinsten?

Ik ben erg blij met wat er is bijgekomen. De nieuwe spelers zullen ons helpen en kwaliteit brengen. Fran García kan de linkerkant goed invullen, waar we vorig jaar problemen hadden op dat gebied. Joselu kan ons helpen bij luchtduels. Güler heeft veel talent, hij is erg jong maar ik denk dat de fans van deze speler zullen genieten.

Bellingham is een goede middenvelder met kwaliteiten die we niet in de selectie hadden: hij komt goed in de zestien zonder bal. Ik wil aan het begin van dit seizoen iets nieuws proberen om te zien hoe het gaat, en als het niet goed gaat, hebben we altijd het oude systeem om op terug te vallen.

Hoe staat het met Brazilië?

-Laten we hier op dag één klaar mee zijn: ik zal nooit praten over Brazilië. Ik ga hier niet meer over praten.

Is dat alles? Gaat u Brazilië niet meer leiden?

-Ik houd me aan mijn contract bij Real Madrid, dat loopt tot 30 juni 2024.

Zult u verlengen als Madrid het aanbiedt?

-Ik heb geen haast om te verlengen, omdat ik een contract heb. Het vertrouwen in de club is groot. Laten we eens zien wat er dit seizoen gebeurt. Ik denk dat het seizoen goed zal verlopen, we hebben veel vertrouwen omdat de selectie beter is geworden, hoewel we een sleutelspeler hebben verloren in Karim [Benzema], een clublegende. We hebben een zeer jonge groep en we zijn ervan overtuigd dat ze ons allemaal blij zullen maken.

Hoe speciaal zou het zijn om Kylian Mbappé te zien verschijnen?

-Ik spreek nooit over spelers die niet bij Madrid zijn. Ik kan praten over het grote aantal nieuwe spelers dat we hebben: Bellingham, Fran García, Arda Güler. We hebben ook Brahim, die erg goed is teruggekomen na zijn ervaring in Milaan. Hij is een completere en sterke speler geworden. Ik kan ook praten over hoe goed Modric, Vinicius en Rodrygo zijn teruggekeerd. Het lijkt me niet juist om te praten over wie hier niet is.

Wat zijn de doelstellingen voor het seizoen?

-Champions League, LaLiga, Copa del Rey, Super Cup, zoals altijd… er is niets veranderd.

Kan Madrid strijden voor al die doelstellingen met slechts één spits?

-Ja, dat kan. Het is waar dat we altijd Karim hadden, hoewel hij geen ‘pure nummer 9’ was, maar we kunnen ons aanpassen aan de kenmerken van de spelers die we hebben. Bellingham kan bijvoorbeeld veel brengen.

Er wordt gezegd dat Mbappé kan komen, die de natuurlijke vervanger zou zijn voor Benzema?

-Die hebben we al.

Joselu?

-Dat kan Joselu zijn of we kunnen met een ander systeem spelen.

Er wordt gesproken over een nieuw systeem, keert de ‘nummer 10’-rol terug? Wordt Bellingham de ‘nummer 10’?

-Het kan Bellingham zijn, het kan Güler zijn, het kan Luka of Rodrygo zijn. Het betekent niet dat je een middenvelder moet zijn, een speler aan de binnenkant, net zoals Rodrygo vorig jaar deed.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *