Sarina Wiegman leidt Engeland naar moeizame overwinning op Haiti

In de eerste wedstrijd van het WK heeft Sarina Wiegman met haar team Engeland een moeizame overwinning behaald op Haiti. De wedstrijd eindigde met een 1-0 score, waarbij het enige doelpunt uit een strafschop kwam. Het was al de derde wedstrijd op rij waarin Engeland niet wist te scoren uit open spel, wat volgens de trainster wijst op een gebrek aan ‘meedogenloosheid’.

De wedstrijd tegen Haiti was een uitdagende strijd voor het Engelse team. Ondanks hun dominante spel en vele kansen slaagden ze er niet in om de bal in het net te krijgen. Het was pas in de tweede helft dat Engeland een strafschop kreeg, die uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd opleverde. Hoewel de overwinning belangrijk was, was Wiegman niet tevreden met het vertoonde spel.

Volgens Wiegman ontbreekt het haar team aan meedogenloosheid in de aanval. Hoewel ze kansen creëren, missen ze de killer instinct om deze kansen om te zetten in doelpunten. Dit is een aspect waar ze hard aan willen werken in de komende wedstrijden. Wiegman benadrukt dat het belangrijk is om efficiënter te worden in het afmaken van kansen, vooral tegen sterkere tegenstanders in het toernooi.

Desondanks was er ook positief nieuws voor Engeland. De verdediging stond als een huis en hield Haiti gedurende de hele wedstrijd op afstand. Dit sterke defensieve spel geeft het team vertrouwen voor de komende wedstrijden, waar ze tegenover sterkere tegenstanders zullen staan.

Met de eerste overwinning op zak kan Engeland zich nu richten op de volgende wedstrijden in het toernooi. Wiegman en haar team zullen hard werken aan het verbeteren van hun aanvalsspel en het benutten van kansen uit open spel. Met de juiste focus en vastberadenheid hopen ze verder te komen in het WK en uiteindelijk de felbegeerde titel te veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder