Xavier Mbuyamba op weg naar Serie B met Sampdoria

Xavier-Mbuyamba

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is Xavier Mbuyamba, de talentvolle verdediger van FC Volendam, persoonlijk al rond met het Italiaanse Sampdoria. De jonge Nederlander lijkt dus op weg naar de Serie B, de op een na hoogste voetbalcompetitie in Italië.

Mbuyamba, geboren op 27 oktober 2001, is een veelbelovende speler die al op jonge leeftijd de aandacht heeft getrokken van verschillende Europese clubs. Hij begon zijn carrière bij MVV Maastricht voordat hij in 2019 de overstap maakte naar FC Barcelona.

Bij FC Barcelona speelde Mbuyamba voornamelijk voor het tweede elftal, maar hij maakte ook deel uit van de selectie van het eerste team. Hoewel hij nog geen officiële wedstrijden heeft gespeeld voor Barcelona, heeft hij indruk gemaakt met zijn sterke verdedigende kwaliteiten en zijn potentieel.

Na een seizoen bij Barcelona besloot Mbuyamba in 2020 de overstap te maken naar FC Volendam, een Nederlandse club die uitkomt in de Eerste Divisie. Bij Volendam kreeg hij de kans om meer speeltijd te krijgen en zijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

De interesse van Sampdoria is een grote stap voorwaarts in de carrière van Mbuyamba. Sampdoria is een gevestigde club in de Serie B en heeft in het verleden succesvolle spelers voortgebracht, zoals Antonio Cassano en Roberto Mancini.

Als Mbuyamba de overstap maakt naar Sampdoria, zal hij de kans krijgen om te spelen op een hoger niveau en zich verder te ontwikkelen als professionele voetballer. De Serie B staat bekend om zijn competitieve karakter en sterke tegenstanders, wat een uitdaging zal vormen voor de jonge verdediger.

De transfer van Mbuyamba naar Sampdoria is nog niet officieel bevestigd, maar als de berichten van Romano kloppen, lijkt het erop dat de deal binnenkort zal worden afgerond. Het is een spannende tijd voor Mbuyamba en zijn fans, en ze zullen ongetwijfeld uitkijken naar zijn avontuur in de Serie B.

Al met al is Xavier Mbuyamba op weg naar de Serie B met Sampdoria, een belangrijke stap in zijn carrière. Als hij de overstap maakt, zal hij de kans krijgen om zijn talenten verder te ontwikkelen en te laten zien wat hij waard is op het professionele voetbalpodium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *