Ultimatum voor Pierre van Hooijdonk

pierre

Advocaat Jan Kabalt verlangt dat Pierre van Hooijdonk zijn beweringen over Ajax-trainer Maurice Steijn op de NOS-website herziet vóór vrijdag. Bovendien verwacht de raadsman dat de voormalige voetballer, nu analist, publiekelijk excuses maakt tijdens zijn eerstvolgende verschijning bij Studio Voetbal op de NOS.

Als Van Hooijdonk deze eisen negeert, kan een kort geding volgen. Na de recente uitzending van Studio Voetbal schakelde Steijn Kabalt in. Een aanklacht wegens smaad behoort ook tot de mogelijkheden.

In de bewuste uitzending beschuldigde Van Hooijdonk Steijn van ‘schimmige deals met bevriende makelaars’, naar verluidt toen Steijn nog coach was bij NAC Breda. Het is algemeen bekend dat de twee geen warme band onderhouden.

Wat Van Hooijdonk als reactie gaat geven, is nog onbekend. De ex-voetballer is momenteel lid van de raad van commissarissen bij NAC en beheert daar technische zaken. NAC heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de claims van hun bekende lid en commissaris. Ajax daarentegen heeft uitgesproken Steijn te ondersteunen.

De NOS heeft spijt betuigd over de gebrekkige onderbouwing van sommige meningen in de uitzending van Studio Voetbal. Jacqueline Smit, hoofd van NOS Sport, gaf aan: “Hoewel we van onze gasten verwachten dat ze hun visie delen, is het cruciaal dat hun uitspraken goed onderbouwd zijn. Dat was in de recente uitzending niet consistent het geval. Dat wordt geëvalueerd.”

Het blijft de vraag of de NOS stappen tegen Van Hooijdonk zal zetten. Edwin van Baal, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen bij NAC, stuurde een brief naar Ajax waarin hij zich distantieert van de beschuldigingen richting Steijn: “De opmerkingen van Pierre komen niet overeen met onze kennis en wij keuren ze af. Ze zijn onterecht schadelijk”, aldus Van Baal.