Luis Rubiales mogelijk de cel in

hermoso

Luis Rubiales wordt mogelijk geconfronteerd met een gevangenisstraf. Verschillende Spaanse nieuwsbronnen melden dat de voormalige bondsvoorzitter is opgeroepen door de Spaanse rechtbank.

De controverse rond Rubiales ontstond nadat hij Jennifer Hermoso kuste na hun WK-overwinning afgelopen zomer. In een recent interview met de Britse journalist Piers Morgan, kondigde Rubiales zijn aftreden aan, niet alleen als bondsvoorzitter maar ook als vice-voorzitter van de UEFA. Na intense druk nam hij deze beslissing.

De Spaanse onderzoeksrechter heeft zich nu ook in deze kwestie gemengd. Rubiales is gesommeerd om zich aanstaande vrijdag om 12.00 uur te melden voor een verklaring. Tijdens dit verhoor zal hij als verdachte van seksuele overtreding moeten reageren op de beschuldigingen.

Experts zijn niet optimistisch over de toekomst van Rubiales. Het is mogelijk dat hij een ernstige straf onder ogen ziet, die kan leiden tot meerdere jaren gevangenisstraf. De onderzoeksrechter zal eerst de beschikbare bewijzen beoordelen voordat de zaak formeel wordt voorgelegd. Als hij schuldig wordt bevonden aan seksuele overtreding, kan Rubiales een maximale gevangenisstraf van vier jaar ontvangen.Ik ben 24 jaar of ouder