Internazionale vernedert AC Milan met 5-1

derby-della-madonnina

Internazionale heeft in de jacht op de Scudetto AC Milan een flinke dreun uitgedeeld. In de Derby della Madonnina zegevierde het team van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij met indrukwekkende 5-1.

De hele stad Milaan, had reikhalzend uitgekeken naar deze stadsderby tussen Inter en Milan. Het was een krachtmeting tussen twee teams die beide tot aan zaterdag nog ongeslagen waren in de Serie A. Dumfries stond in de basisopstelling van Inter, terwijl De Vrij begon op de bank. Bij Milan stond Tijjani Reijnders in de startelf.

Ondanks dat Milan in het San Siro stadion het merendeel van het balbezit had, was het Inter dat effectief was in de afronding. Goals van Henrikh Mkhitaryan en Marcus Thuram zetten Inter op voorsprong in de eerste helft. Vooral de goal van Thuram, met een assist van Dumfries, was van grote schoonheid: een krachtig schot dat in de kruising belandde.

Milan kreeg even hoop toen Rafael Leão de stand naar 2-1 tilde. Echter, een tweede doelpunt van Mkhitaryan, twintig minuten voor tijd, dempte de hoop van Milan. Op het door regen doorweekte veld kwam De Vrij in het spel voor Alessandro Bastoni. Hij was getuige van nog twee doelpunten, gemaakt door Hakan Calhanoglu (voormalig Milan) en Davide Frattesi, waarmee de eindstand op 5-1 kwam.

Dankzij deze klinkende zege, de grootste in de derby sinds 1974, staat Inter na vier speelrondes bovenaan in de Serie A, als enige team zonder puntenverlies. Juventus staat tweede met een achterstand van twee punten, terwijl Milan nu de derde positie bezet.Ik ben 24 jaar of ouder