Real Madrid – Real Sociedad 2-1

Real-Madrid

Real Madrid heeft zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de Primera División geboekt. Ondanks een moeilijk begin wist De Koninklijke na de rust uiteindelijk met 2-1 te zegevieren tegen Real Sociedad.

In zijn eerste vier La Liga-duels voor Real Madrid wist Bellingham telkens het net te vinden. Echter, tegen Real Sociedad waren het andere spelers die de achterstand voor Madrid tenietdeden. Ander Barrenetxea zette de Baskische gasten al binnen vijf minuten op voorsprong (0-1).

Takefusa Kubo, voorheen van Real Madrid, zorgde voor veel problemen in de verdediging van de thuisploeg. Desondanks kwam Real voor het einde van het uur terug. Federico Valverde trof eerst doel met een schot dat via de paal binnen ging, waarna Joselu het beslissende doelpunt voor de Madrilenen maakte (2-1).

Dankzij deze nipte overwinning blijft Real ongeslagen. Ze hebben nu vijf overwinningen uit evenveel wedstrijden. Barcelona, de nummer twee, zit hen op de hielen met slechts twee punten achterstand. Aanstaande woensdag trapt De Koninklijke hun Champions League-avontuur af met een thuisduel tegen nieuwkomer Union Berlin.

la-liga-stand