El Ghazi ontslagen bij FSV Mainz 05

Anwar-El-Ghazi

FSV Mainz 05 heeft besloten de samenwerking met Anwar El Ghazi te beëindigen naar aanleiding van zijn recente activiteiten op sociale media. De voormalige speler van Ajax en PSV plaatste een bericht op Instagram ter ondersteuning van Palestina te midden van het conflict in Gaza, wat leidde tot een schorsing door de club.

Na herhaaldelijke gesprekken kreeg El Ghazi een tweede kans, maar dit werd gevolgd door verwarring rondom een verklaring van de club, waarvan El Ghazi aangaf niet op de hoogte te zijn. De club heeft na de recente post van El Ghazi op Instagram definitief besloten de banden te verbreken. De aanvaller had pas in september een contract getekend met de Duitse club. ZDF berichtte dat er een onderzoek loopt naar El Ghazi, die ervan wordt beschuldigd de openbare orde te verstoren en haat aan te wakkeren.

Technisch directeur Christian Heidel heeft zijn verbazing uitgesproken over deze ongebruikelijke situatie, en benadrukt dat dit conflict verder gaat dan voetbal; het heeft politieke, juridische en arbeidsrechtelijke implicaties.

De historische band van Mainz met de Joodse gemeenschap wordt belicht door de oprichting door Eugen Salomon, een Duitse Jood, die tevens de eerste voorzitter was en in Auschwitz werd vermoord in 1942. De toegangsweg naar het stadion is naar hem vernoemd, wat de situatie rondom El Ghazi nog gecompliceerder maakt voor de club.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *