Feyenoord in de Race voor Globe Soccer Awards

feyenoord-logo

De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord is in de running voor een Globe Soccer Award. Ze zijn genomineerd voor de titel ‘Beste Voetbalclub van het Jaar’. De veertiende Globe Soccer Awards vindt plaats op 19 januari 2024, waarbij onderscheidingen worden uitgereikt aan uitblinkers in het voetbal van 2023, inclusief spelers, speelsters, clubs, trainers en voorzitters.

Fans hebben tot 7 december de tijd om te stemmen, en samen met het oordeel van een jury met voetballegendes zoals Francesco Totti, Iker Casillas, Luis Figo en Marcello Lippi, zullen de winnaars worden gekozen.

Feyenoord op de nominatielijst

Feyenoord staat op de nominatielijst in de categorie voor beste club, waar ze het opnemen tegen teams zoals Manchester City, Internazionale, Napoli, Paris Saint-Germain, Bayern München, Arsenal en Barcelona. Ajax Vrouwen is genomineerd in de damescategorie.

Sarina Wiegman

Op de lijst voor beste mannelijke speler van 2023 zijn ex-Eredivisie spelers Martin Ødegaard en André Onana te vinden. Sarina Wiegman is als enige vrouw genomineerd in de categorie ‘Beste Coach’, waar ze concurreert met vooraanstaande trainers zoals Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, Xavi, Lionel Scaloni, Mikel Arteta en Roberto De Zerbi.

Xavi Simons is ook genomineerd, maar dan voor ‘Beste Opkomende Speler’. Alle nominaties zijn te bekijken op de website van de Globe Soccer Awards.