Rellen bij Brazilië-Argentinië

brazlie-argentina

De voetbalwedstrijd tussen Brazilië en Argentinië voor de WK-kwalificatie liep uit op ernstige ongeregeldheden.

De wedstrijd werd dertig minuten uitgesteld door tribunerellen, waarbij de politie hardhandig ingreep. Het geweld op de tribunes, waarbij Argentijnse fans hard werden aangepakt door Braziliaanse beveiligers, leidde tot een ingrijpend besluit van Lionel Messi en zijn teamgenoten om het veld te verlaten. Veel fans, waaronder kinderen, waren zichtbaar overstuur en sommigen werden gewond afgevoerd.

Het incident begon toen er door het Argentijnse volkslied werd gefloten door Braziliaanse fans, wat leidde tot confrontaties en het gooien van stoelen. De situatie escaleerde toen de Braziliaanse politie ingreep, voornamelijk gericht op Argentijnse fans. Dit gebeurde net toen de spelers zich opstelden voor een gezamenlijke foto.

Bra-Arg

Messi, zichtbaar ontstemd over de harde aanpak van de politie op de Argentijnse supporters, besloot met zijn teamgenoten van het veld te gaan. De Argentijnse spelers probeerden tevergeefs de situatie te kalmeren, inclusief doelman Emiliano Martínez die een poging deed om een politieagent te benaderen.

De wedstrijd zelf werd uiteindelijk gespeeld, maar werd herhaaldelijk onderbroken door overtredingen. Lionel Messi, die al vroeg in de wedstrijd enkele overtredingen te verduren kreeg, werd vijftien minuten voor tijd vervangen. Argentinië nam de leiding dankzij een kopbal van Nicolás Otamendi.

Na de wedstrijd uitte Messi zijn ongenoegen over het politieoptreden, daarbij benadrukkend dat de situatie had kunnen leiden tot een tragedie. Hij wees op de aanwezigheid van familieleden van spelers op de tribunes en de ernst van de gewelddadige acties van de politie.


Number1 Voetbalreizen - De specialist in voetbalreizen!