Geblesseerde Mohamed Salah terug naar Liverpool

salah

Tijdens het gelijkspel van Egypte tegen Ghana afgelopen donderdag (2-2), veroorzaakte Mohamed Salah een golf van paniek bij de Egyptische fans. Hoewel hij aanvankelijk was uitgeschakeld voor de volgende twee wedstrijden van de Farao’s, verliet de 31-jarige spits de selectie om terug te keren naar Liverpool.

Het rampscenario, waar sinds donderdag voor werd gevreesd, werd afgelopen zondag werkelijkheid. Mohamed Salah moet zijn teamgenoten verlaten vanwege een blessure. Geraakt aan de achterkant van zijn linker dij, werd de Egyptische aanvoerder vervangen door Mostafa Mohamed Fathi.

Enkele seconden later kreeg het team van Rui Vitória een doelpunt tegen van ex-Ajaxied Mohammed Kudus. Uiteindelijk had dit doelpunt geen echte impact, want Egypte hield stand met een gelijkspel (2-2), waardoor ze als tweede in groep B bleven en dus in de race.

Mohamed Salah keert terug naar Liverpool.

Deze zondag was het nieuws een grote verrassing. Hoewel hij werd verwacht voor de mogelijke kwartfinale van de Farao’s, zoals enkele dagen eerder aangekondigd op de sociale netwerken van het Egyptisch elftal, verliet Mohamed Salah de selectie. Zoals ‘s avonds aangegeven door de Daily Mail, keerde de op één na beste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Egypte (56 doelpunten, achter Hossam Hassan en zijn 68 doelpunten) terug naar Liverpool.

mo-salah

Volgens journalist Lewis Steele is het doel dat Mohamed Salah zijn revalidatie bij zijn club kan voltooien. “Als hij fit is voor de finale, dan ja, zal hij waarschijnlijk terugkeren naar de CAN”, zei Jurgen Klopp tijdens een persconferentie afgelopen zondag. Er zijn dus kleine kansen om Mohamed Salah deze maand weer op de Ivoriaanse velden te zien lopen. Hij zal mogelijk nog moeten wachten om te hopen de CAN met zijn land te winnen, een trofee waar hij nu al 13 jaar naar verlangt en die hem in de finale tegen Kameroen tijdens de editie van 2017 is ontgaan.

Alles over de Afrika Cup of Nations 2023 (Afcon)