Jurgen Klopp gaat Liverpool verlaten

jurgen-klopp

Jurgen Klopp kondigt zijn vertrek aan bij Liverpool. De Duitse trainer heeft bevestigd dat hij aan het einde van het seizoen de Engelse club zal verlaten, na een periode van 9 jaar. Klopp, die sinds oktober 2015 de leiding heeft over Liverpool, heeft een contract tot medio 2026, maar kiest ervoor dit niet uit te dienen. Hij zal na dit seizoen vertrekken, waarna zijn opvolger, wiens identiteit nog onbekend is, het roer overneemt.

Klopp verklaart: “Dit kan voor sommigen als een verrassing komen, maar ik kan het verklaren. Mijn energie raakt op. Hoewel er momenteel geen problemen zijn en ik me goed voel, weet ik dat ik dit niet kan blijven doen. Na de jaren die we samen hebben doorgebracht, verdienen jullie de waarheid.”

Klopp heeft de clubleiding al in november geïnformeerd over zijn besluit om te vertrekken. Hij licht toe: “Dit is niet wat ik wilde, maar wat ik als juist beschouw.”

Onder Klopps leiding heeft Liverpool zeven belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Champions League in 2019 en het landskampioenschap in 2020. Momenteel staat Liverpool bovenaan in de Premier League en is het nog in de race voor de Champions League, de FA Cup en de League Cup.