Berghuis tijdelijke aanvoerder van Ajax

berghuis

John van ’t Schip heeft Steven Berghuis aangewezen als tijdelijke aanvoerder van Ajax, naar aanleiding van Steven Bergwijn’s ernstige dijbeenblessure. Het was onzeker wie de leidersrol op zich zou nemen bij de Amsterdamse club na het uitvallen van Bergwijn. Deze aankondiging werd gedaan op de officiële website van de club, waarbij Van ’t Schip ook inzicht gaf in de ernst van Bergwijn’s blessure.

Bergwijn raakte eerder deze week tijdens de training geblesseerd aan zijn dijbeen, wat hem ten minste tot het einde van deze maand buitenspel zet. Er was speculatie dat Jordan Henderson, een ervaren nieuwe Engelse speler, mogelijk de aanvoerdersband zou krijgen, maar die eer is aan Berghuis toegekend.

De exacte duur van Bergwijn’s afwezigheid is nog onbekend. Van ’t Schip gaf aan dat dit afhangt van zijn herstelproces. “We verwachten hem zeker niet in februari terug, en waarschijnlijk mist hij ook een deel van maart,” aldus de coach. Ajax staat voor de uitdaging om in februari vijf wedstrijden zonder Bergwijn te spelen, waaronder Eredivisie-duels tegen sc Heerenveen, NEC, en AZ, en een tweeluik in de Conference League tegen FK Bodø/Glimt.

Ajax speelt aanstaande zondag om 14.30 uur uit tegen sc Heerenveen, waarbij ze niet alleen zonder Bergwijn, maar ook zonder Devyne Rensch door een blessure aantreden. Van ’t Schip gaf aan dat het nog bekeken moet worden of Rensch de wedstrijd op donderdag of het daaropvolgende weekend kan spelen.

Eredivisie-Uitslagen en Stand