De ingewikkelde situatie van Karim Benzema

karim-benzema

In een ingewikkelde situatie in Saudi-Arabië en zelfs nadat hij zijn vertrek deze winter had aangekondigd, bleef Karim Benzema bij Al-Ittihad. De voormalige Franse international wilde zich uitspreken over zijn situatie.

De situatie van Karim Benzema bij Al-Ittihad lijkt nog steeds onduidelijk. Hoewel hij het seizoen goed begon met 9 doelpunten en 5 assists, miste de 36-jarige aanvaller de laatste twee wedstrijden van zijn club vanwege een blessure. Maar sindsdien is niets meer gelukt. Afwezig tijdens het voorbereidingskamp met Al-Ittihad, werd Karim Benzema zelfs meerdere keren aangekondigd als vertrekkende deze winter vanwege grote spanningen met zijn coach, Marcelo Gallardo.

Ondanks alle geruchten over vertrek en deze interne spanningen, heeft de winnaar van de Ballon d’Or van 2022 erop aangedrongen te blijven… tot nu toe. Deze vrijdag activeerde Karim Benzema zijn Instagram-account opnieuw, na een lange maand van inactiviteit, vanwege talrijke kritieken van bepaalde fans van zijn Saoedische club, ontevreden over de laatste prestaties van de voormalige Madrileense aanvaller. Bij zijn terugkeer gaf de 36-jarige aanvaller een interview aan GQ Middle East.

Karim Benzema waardeert Saoedi-Arabië

“In Saoedi-Arabië zijn is een nieuwe uitdaging die ik leuk vind, een langetermijnproject en in een moslimland,” legde hij eerst uit. ”Ik ben hier in Saoedi-Arabië niet alleen een voetballer, maar ook een ambassadeur. Ik ben hier om binnenkort grote Europese spelers binnen te halen, ook al zijn er al grote spelers in het Saoedische kampioenschap. Onze uitdaging is om het op hetzelfde niveau te brengen als de Europese competities,” zei hij, waarmee hij alle wensen om te vertrekken wegvaagde.

“De tijd zal het leren maar ik zal degene zijn die kiest wanneer mijn carrière eindigt… Uiteindelijk wil ik herinnerd worden als iemand die “onderaan begon en alleen naar de top klom, en ondanks alle obstakels die ik tegenkwam,” voegde de voormalige OL-aanvaller toe.

Het blijft afwachten welke gemeenschappelijke grond Al-Ittihad zal vinden om Karim Benzema te herintegreren, die vastbesloten lijkt om de uitdaging in Saoedi-Arabië aan te gaan.