Magistraal doelpunt Cristiano Ronaldo

ronaldo

In de halve finales van de Saoedische King’s Cup, de bekercompetitie, liet Cristiano Ronaldo weer eens zien waarom hij tot de absolute wereldtop behoort.

Tijdens de wedstrijd tussen Al-Nassr, het team van de 39-jarige Ronaldo, en Al Khaleej, maakte de doelman van de tegenstander een fout bij het uittrappen in de zeventiende minuut. De bal belandde bij Ronaldo, die aan de rand van het strafschopgebied met zijn rug naar het doel stond. Zonder te aarzelen en zonder zijn blik op het doel te richten, schoot hij met zijn linkerbeen uit de draai de bal prachtig in het net.

Ronaldo toonde ook zijn teamgeest. Toen Al-Nassr twintig minuten later een penalty kreeg, stond hij Sadio Mané toe de strafschop te nemen. De voormalige Bayern München-ster maakte dit vertrouwen waar door de bal feilloos te scoren. Ronaldo voegde in de tweede helft nog een tweede doelpunt toe, waardoor Al-Nassr met 3-0 voor kwam te staan. Al Khaleej scoorde nog een eretreffer, maar het was Ronaldo en zijn team die de finale bereikten.