Lionel Messi bewijst eens te meer waarom hij één van de grootste voetballers aller tijden is

messi

Messi schreef MLS-geschiedenis door de eerste speler te worden die vijf assists in één wedstrijd gaf en zes doelpuntbijdragen in één wedstrijd leverde, tijdens de 6-2 overwinning van Inter Miami op de New York Red Bulls op zaterdagavond.

Het was duidelijk Messi’s beste wedstrijd sinds hij in 2022 met Argentinië het WK won in Qatar, waarbij hij Inter Miami hielp om zes onbeantwoorde doelpunten te scoren in slechts 36 minuten in de tweede helft. Messi scoorde zelf in de 50e minuut, de nieuwste aanwinst van Inter Miami, Matias Rojas maakte twee doelpunten in de 48e en 62e minuut, en Luis Suárez eindigde met een hattrick door te scoren in de 68e, 75e en 81e minuut in de overwinning.

Rojas was de katalysator om Messi en Inter Miami te helpen hun 1-0 achterstand in de eerste helft uit te wissen, door een doelpunt te scoren uit Messi’s eerste assist om de wedstrijd op 1-1 gelijk te trekken. Vervolgens zette Rojas een overtreding op waardoor Suarez de bal kreeg, die Messi vond voor zijn enige doelpunt van de wedstrijd.

Messi gaf vervolgens nog vijf assists om Inter Miami zes onbeantwoorde doelpunten te laten maken in slechts 36 minuten in de tweede helft en zo naar de overwinning te cruisen.

De achtvoudige Ballon d’Or-winnaar heeft nu 10 doelpunten en 12 assists in slechts acht reguliere seizoenswedstrijden die hij in 2024 heeft gespeeld in de MLS.

Bekijk alle goals van Inter Miami.