Samenvatting Lecce – Atalanta

atalanta

Atalanta Bergamo heeft zaterdag in de Serie A een positieve generale repetitie gehad voor de finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen. De Italianen plaatsten zich zonder de geschorste Teun Koopmeiners dankzij een 0-2 overwinning bij Lecce voor de Champions League.

In Lecce duurde het 48 minuten voordat Atalanta een opening wist te vinden. De Belg Charles De Ketelaere lobde op aangeven van Gianluca Scamacca het eerste doelpunt in het net. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde Scamacca de score uit een hoekschop.

Atalanta speelde zonder Koopmeiners, die vorige week tegen AS Roma zijn vijfde gele kaart pakte en geschorst was. Ook Marten de Roon ontbrak bij Atalanta. De middenvelder zal de rest van dit seizoen bij Atalanta missen, maar hoopt nog wel op deelname aan het EK. Hans Hateboer speelde de hele wedstrijd bij Atalanta, waar veel spelers rust kregen. Mitchel Bakker kwam een kwartier voor tijd in het veld als vervanger van Giovanni Bonfanti.

Voor Atalanta is de overwinning bij Lecce een goede opsteker richting de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen. Die wedstrijd wordt woensdagavond gespeeld in het Avivastadion in Dublin. Atalanta verloor afgelopen woensdag de finale van de Coppa Italia van Juventus (0-1).

Bovendien is Atalanta zeker van de vijfde plek en dus Champions League-voetbal. De voorsprong op nummer zeven Lazio is met nog twee wedstrijden te gaan zeven punten. Als Atalanta de Europa League wint, zal zelfs de nummer zes van Italië de Champions League in gaan.