Ajax speelt gelijk tegen Vitesse 2-2

vitesse

Ajax heeft een dramatisch seizoen afgesloten met een laat gelijkspel tegen het gedegradeerde Vitesse. Ondanks twee keer op achterstand te zijn gekomen, wist Ajax zich terug te knokken met een late treffer van Steven Berghuis voor een eindstand van 2-2.

Na vijftien minuten spelen kwam Ajax al op achterstand door een goed uitgespeelde aanval van Vitesse, waarbij Amine Boutrah de bal in de verre hoek krulde. Maar Ajax vocht terug en kwam via Josip Sutalo op gelijke hoogte, een opvallend moment voor de Kroaat die het hele seizoen bekritiseerd werd.

ajax

Ondanks de inzet van Ajax ontbrak het aan daadkracht en wilskracht, wat Vitesse in staat stelde om via een counter de voorsprong te nemen met een goal van Kacper Kozlowski na een uitstekende voorzet vanaf rechts.

Maar Ajax wist uiteindelijk nog een punt te redden. Invaller Steven Berghuis benutte een strafschop en bracht de eindstand op 2-2, waarmee Ajax een moeizaam seizoen afsloot. Met een nieuwe trainer en waarschijnlijk een deels vernieuwde selectie hoopt Ajax volgend seizoen weer aan te sluiten bij de top.

Eredivisie-Uitslagen en Stand

Ik ben 24 jaar of ouder