Manchester United wint de FA Cup

manu

Op deze zonnige dag in Londen scheen het licht vooral voor Ten Hag na een periode van tegenslagen. Manchester United won de FA cup ten koste van stadgenoot Manchester City met 2-1.

Onder immense druk bewees Ten Hag zijn kunnen. Met nog een contract voor een jaar bij de Engelse topclub, keken wereldwijd miljoenen ogen toe, voortbouwend op de 500 miljoen kijkers van vorig jaar’s beroemde bekerfinale.

Dit jaar zullen de kijkcijfers waarschijnlijk vergelijkbaar zijn geweest. De 90.000 toeschouwers in het stadion en vele anderen zagen hoe Garnacho en Kobie Mainoo Manchester City een dubbele klap gaven voor rust. Mainoo’s doelpunt, na een prachtige aanval en misschien wel de beste van het seizoen, zette United op een 2-0 voorsprong.

Goal Kobbie Mainoo

Ondanks een moeilijk seizoen, waarin Ten Hag slechts een achtste plaats in de Premier League wist te behalen en geen Europees voetbal veiligstelde, heeft de overwinning op City de club een plek in de Europa League bezorgd. Dit biedt enige verlichting voor mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe na een financieel uitdagend jaar.

Belangrijke spelers zoals Raphael Varane en Lisandro Martinez, die door blessures lang afwezig waren, keerden terug voor de finale. Hun inbreng was cruciaal. In een eerste helft waar United een doelpunt afgekeurd zag worden voor buitenspel, domineerde het team. De opstelling van Ten Hag zette ook vraagtekens bij zijn eigen transferbeleid, met 240 miljoen euro op de bank in de vorm van Antony, Rasmus Hojlund, en Mason Mount.

Toch rechtvaardigden de prestaties van de geselecteerde spelers Ten Hag’s keuzes. Ondanks aanpassingen van Pep Guardiola in de tweede helft, bleef Manchester City worstelen. Een laat doelpunt van Jeremy Doku bracht de spanning terug, maar het was te laat voor een comeback.