Frankrijk wint niet van Canada

frankrijk

Het Franse team, samen met Oranje in poule D op het EK, slaagde er niet in om te scoren tegen Canada, waardoor het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Voorafgaand aan het duel met Canada werd er veel gesproken over het ontbreken van Mbappé, die kampt met lichte blessures aan zijn rug en knie. Ook Coman, Rabiot en Tchouaméni waren niet volledig fit. Hoewel Coman nog wat speeltijd kreeg, bleven de anderen op de bank.

Canada begon brutaal, maar Frankrijk kreeg grote kansen via Kanté, Thuram en Giroud. Giroud, met een geweldige publiekswissel, speelde zijn laatste interland voor het thuispubliek.

Frankrijk domineerde, maar slaagde er niet in Canada te verslaan. Zelfs de invaller Mbappé kon het tij niet keren. Een kans voor Buchanan tien minuten voor tijd en een misser van Kolo-Muani in blessuretijd benadrukten het teleurstellende resultaat.

In tegenstelling tot het Nederlandse elftal, dat Canada met 4-0 versloeg, slaagde Les Bleus er dus niet in te winnen. Op 21 juni ontmoeten Nederland en Frankrijk elkaar op het EK, na de eerste groepswedstrijden van beide teams.

Italie wint wel

Regerend Europees kampioen Italië wist het uitzwaaiduel wel te winnen, Tegen Bosnië en Herzegovina werd het 1-0, door een doelpunt van Davide Frattesi.

Ook Slowakije en Georgië speelden hun laatste wedstrijd in aanloop naar het toernooi in Duitsland. Slowakije won met 4-0 van Wales en Georgië met 1-3 van Montenegro.

EK Voetbal 2024: De complete gids


Ik ben 24 jaar of ouder