Ajax wint inhaalwedstrijd tegen FC Groningen met 3-2

Ajax heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen gewonnen, die eerder werd gestaakt vanwege rookbommen op het veld. In de resterende 81 minuten wist Ajax drie keer te scoren en zo met 3-2 te winnen.

Geen wijzigingen in basisopstelling

Ajax besloot geen wijzigingen aan te brengen in de basisopstelling ten opzichte van afgelopen zondag. Vanaf het eerste fluitsignaal was Ajax fel en goed bij de les, met een grote kans voor Steven Bergwijn die een voorzet vanaf links in de handen van Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh kopte.

Eerste helft: 1-1

In de 18de minuut kwam Ajax op voorsprong door een benutte strafschop van Dusan Tadic, nadat Owen Wijndal gevloerd werd in het strafschopgebied. Echter, in de 38e minuut maakte FC Groningen gelijk via een counter, met Florian Krüger als eindstation die via de handen van Ajax-doelman Gerónimo Rulli raak schoot.

Tweede helft: 3-2 voor Ajax

Na een gemiste kans van Krüger aan het begin van de tweede helft, kwam Ajax in de 68e minuut weer op voorsprong door een doelpunt van Brobbey. Jurrien Timber maakte vervolgens een derde doelpunt voor Ajax, waarna FC Groningen de spanning terugbracht met een doelpunt van Laros Duarte. Uiteindelijk hield Ajax stand en won de wedstrijd met 3-2.

Drie punten voor Ajax

Met deze overwinning neemt Ajax drie punten mee terug naar Amsterdam en verstevigt het zijn positie in de competitie. FC Groningen zal zich moeten herpakken voor de volgende wedstrijd en proberen de opgelopen achterstand goed te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *