FC Barcelona speelt tijdelijk in het historische Estadi Olímpic Lluís Companys

FC Barcelona, een van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld, zal volgend seizoen tijdelijk zijn thuiswedstrijden spelen in het Estadi Olímpic Lluís Companys. Het iconische Camp Nou-stadion van de Catalanen ondergaat momenteel een grootschalige renovatie, waardoor de club genoodzaakt is uit te wijken naar een andere locatie.

Het Estadi Olímpic Lluís Companys, gelegen in de prachtige stad Barcelona, heeft een rijke geschiedenis en is een waardige tijdelijke thuisbasis voor FC Barcelona. Het stadion werd oorspronkelijk gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 1929 en heeft sindsdien talloze belangrijke sportevenementen gehost.

Een historisch stadion

Het Estadi Olímpic Lluís Companys is vernoemd naar de voormalige president van de Catalaanse regering, Lluís Companys, die een belangrijke rol speelde in de Catalaanse politiek tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Het stadion zelf is een architectonisch meesterwerk, ontworpen door de beroemde architect Pere Domènech i Roura.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1992 was het Estadi Olímpic Lluís Companys het toneel van de openings- en sluitingsceremonie, evenals verschillende atletiekwedstrijden. Het stadion heeft een capaciteit van meer dan 55.000 toeschouwers en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende Montjuïc-heuvels en de Middellandse Zee.

Een tijdelijke thuis voor FC Barcelona

Hoewel het Estadi Olímpic Lluís Companys voornamelijk bekend staat als een atletiekstadion, heeft het in het verleden ook dienst gedaan als voetbalstadion. Het was de thuisbasis van RCD Espanyol, de andere grote voetbalclub uit Barcelona, voordat ze verhuisden naar hun huidige stadion, het RCDE Stadium.

De tijdelijke verhuizing van FC Barcelona naar het Estadi Olímpic Lluís Companys biedt de club en haar fans de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van het stadion te ervaren. Bovendien zal het stadion worden aangepast om te voldoen aan de behoeften van de club, inclusief de installatie van tijdelijke zitplaatsen en andere faciliteiten.

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van FC Barcelona

Terwijl de renovatie van het Camp Nou-stadion plaatsvindt, zal FC Barcelona zijn thuiswedstrijden spelen in het Estadi Olímpic Lluís Companys. Dit markeert een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van de club, waarbij ze tijdelijk verhuizen naar een ander iconisch stadion in Barcelona.

De fans van FC Barcelona kunnen uitkijken naar het ervaren van de unieke sfeer van het Estadi Olímpic Lluís Companys en het ondersteunen van hun favoriete team op deze historische locatie. Zodra de renovatie van het Camp Nou-stadion is voltooid, zal FC Barcelona terugkeren naar hun geliefde thuisbasis en een nieuw tijdperk van succes tegemoet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *