Nederlandse voetballers die eerder voor RB Leipzig speelden

RB Leipzig heeft interesse getoond in Lutsharel Geertruida en heeft zelfs al een tweede bod uitgebracht. De Duitse club staat bekend om zijn succesvolle scouting en het aantrekken van jong talent. In dit artikel kijken we naar enkele bekende Nederlandse voetballers die eerder voor RB Leipzig hebben gespeeld.

Davy Klaassen

Een van de bekendste Nederlandse spelers die voor RB Leipzig heeft gespeeld, is Davy Klaassen. De middenvelder maakte in 2014 de overstap van Ajax naar de Duitse club. Klaassen speelde twee seizoenen voor RB Leipzig en was een belangrijke speler in het team. Hij scoorde regelmatig en leverde ook assists. Na zijn tijd bij RB Leipzig keerde Klaassen terug naar Nederland en speelde hij voor Everton en Ajax.

Justin Kluivert

Een andere Nederlandse voetballer die voor RB Leipzig heeft gespeeld, is Justin Kluivert. Hij maakte in 2020 de overstap van AS Roma naar de Duitse club. Kluivert is een getalenteerde aanvaller en werd gezien als een van de grootste Nederlandse talenten. Helaas kon hij zijn potentieel niet volledig waarmaken bij RB Leipzig en keerde hij na één seizoen terug naar AS Roma.

Jeffrey Bruma

Jeffrey Bruma is ook een Nederlandse voetballer die voor RB Leipzig heeft gespeeld. Hij maakte in 2016 de overstap van VfL Wolfsburg naar de Duitse club. Bruma was een solide verdediger en speelde regelmatig in de basis. Na drie seizoenen bij RB Leipzig vertrok hij naar FSV Mainz 05.

Yussuf Poulsen

Hoewel Yussuf Poulsen geen Nederlandse voetballer is, verdient hij toch een vermelding in dit lijstje. De Deense aanvaller speelt al sinds 2013 voor RB Leipzig en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van de club. Poulsen heeft een goede samenwerking gehad met verschillende Nederlandse spelers tijdens zijn tijd bij RB Leipzig.

RB Leipzig heeft een goede reputatie als het gaat om het aantrekken van jong talent en het ontwikkelen van spelers. Het is dan ook geen verrassing dat ze interesse hebben getoond in Lutsharel Geertruida. Als het bod wordt geaccepteerd, kan Geertruida zich aansluiten bij een select gezelschap van Nederlandse voetballers die eerder voor RB Leipzig hebben gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *