Jurriën Timber naar Arsenal

timber

Ajax en Arsenal hebben een akkoord bereikt over Jurriën Timber. De 22-jarige verdediger zal voor veertig miljoen euro naar Londen verhuizen, met de mogelijkheid dat de transfersom door bonussen oploopt tot 45 miljoen.

Vorig seizoen had Timber al de interesse gewekt van Manchester United, maar destijds koos hij ervoor om langer bij Ajax te blijven. Een jaar later heeft hij alsnog zijn gewenste toptransfer weten te maken. Timber heeft snel een persoonlijke overeenkomst met Arsenal bereikt en er ligt nu ook een volledige deal met Ajax.

Na negen jaar komt er een einde aan Timber’s tijd bij Ajax, waar hij in 2014 werd weggehaald bij Feyenoord. In zijn debuutseizoen stond hij al zestien keer in de basis, gevolgd door een Eredivisie-seizoen met 29 basisplaatsen. Afgelopen seizoen stond hij in alle wedstrijden in de basis. Hij is ook een vast gezicht in de selectie van het Nederlands elftal.

Bij Arsenal, de nummer twee van de Premier League afgelopen seizoen, zal Timber kunnen spelen als rechts centrale verdediger en als rechtsback. Hij zal de concurrentie aangaan met spelers zoals William Saliba, Ben White, Rob Holding en Takehiro Tomiyasu. Bovendien zal hij met Arsenal deelnemen aan de Champions League.