Overzicht van de clubs waar de Nederlandse Leeuwinnen onder contract staan

De Nederlandse Leeuwinnen op weg naar het WK vrouwenvoetbal

Met het WK vrouwenvoetbal om de hoek, zijn alle ogen gericht op de 23-koppige selectie van de Nederlandse Leeuwinnen. Deze getalenteerde groep vrouwen maakt zich klaar voor het eindtoernooi dat dit jaar in Australië en Nieuw-Zeeland plaatsvindt. Maar bij welke voetbalclubs spelen deze dames eigenlijk? VoetbalNieuws heeft het voor je uitgezocht en presenteert hier een overzicht van de clubs waar de Nederlandse Leeuwinnen onder contract staan.

De clubs van de Nederlandse Leeuwinnen

1. AFC Ajax: Verschillende speelsters van de Nederlandse nationale ploeg spelen bij AFC Ajax, een van de meest succesvolle voetbalclubs in Nederland. Onder andere Vivianne Miedema, Lieke Martens en Shanice van de Sanden zijn bij Ajax actief.

2. FC Barcelona: Lieke Martens, de winnares van de Gouden Bal in 2017, speelt ook voor FC Barcelona. Deze Spaanse topclub heeft een sterke band met het Nederlandse vrouwenvoetbal en heeft meerdere Nederlandse speelsters in de gelederen.

3. VfL Wolfsburg: Jill Roord en Dominique Janssen spelen voor VfL Wolfsburg, een Duitse club die bekend staat om zijn sterke vrouwenteam. Wolfsburg heeft in het verleden al meerdere successen behaald in de UEFA Women’s Champions League.

4. Arsenal FC: Vivianne Miedema, de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, speelt voor Arsenal FC in Engeland. Miedema heeft indruk gemaakt met haar doelpunten en wordt beschouwd als een van de beste spitsen ter wereld.

5. Olympique Lyon: Shanice van de Sanden speelt voor Olympique Lyon, een Franse club die bekend staat om zijn dominante positie in het vrouwenvoetbal. Van de Sanden heeft met Lyon al meerdere nationale en internationale titels gewonnen.

6. Manchester United: Jackie Groenen, die bekend staat om haar technische vaardigheden en spelinzicht, speelt voor Manchester United in Engeland. Groenen heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van het Nederlandse vrouwenvoetbal.

7. PSV Eindhoven: Sari van Veenendaal, de ervaren doelvrouw van het Nederlands elftal, speelt voor PSV Eindhoven. Van Veenendaal heeft indruk gemaakt met haar reflexen en is een belangrijke schakel in het team.

De impact van de Nederlandse Leeuwinnen

De aanwezigheid van Nederlandse speelsters bij topclubs in Europa laat zien hoe het vrouwenvoetbal in Nederland groeit en bloeit. Deze getalenteerde vrouwen hebben niet alleen succes op clubniveau, maar hebben ook bijgedragen aan de successen van het Nederlands elftal, zoals het behalen van de Europese titel in 2017. Met het WK vrouwenvoetbal in het vooruitzicht hopen de Nederlandse Leeuwinnen opnieuw geschiedenis te schrijven en Nederland trots te maken.

Conclusie

De Nederlandse Leeuwinnen zijn goed vertegenwoordigd bij topclubs in Europa. AFC Ajax, FC Barcelona, VfL Wolfsburg, Arsenal FC, Olympique Lyon, Manchester United en PSV Eindhoven zijn slechts enkele van de clubs waar de Nederlandse dames onder contract staan. Met hun talent en inzet hebben zij het vrouwenvoetbal in Nederland naar een hoger niveau getild en laten zij zien dat zij klaar zijn om te schitteren op het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *