De duurste Nederlandse voetballers aller tijden

1. Virgil van Dijk

Virgil van Dijk staat bovenaan de lijst als de duurste Nederlandse voetballer aller tijden. In 2018 maakte hij de overstap van Southampton naar Liverpool voor een recordbedrag van 84,5 miljoen euro. Van Dijk heeft sindsdien zijn waarde bewezen en is uitgegroeid tot een van de beste verdedigers ter wereld.

2. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong volgt op de tweede plaats met zijn transfer van Ajax naar Barcelona in 2019. De Spaanse club betaalde maar liefst 75 miljoen euro voor de middenvelder. De Jong heeft zich snel aangepast aan het niveau van Barcelona en wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie.

3. Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt maakt de top-3 compleet met zijn transfer van Ajax naar Juventus in 2019. De Italiaanse club betaalde 75 miljoen euro voor de jonge verdediger. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft De Ligt al indruk gemaakt met zijn sterke verdedigende kwaliteiten en leiderschap.

4. Memphis Depay

Memphis Depay staat op de vierde plaats met zijn transfer van PSV naar Manchester United in 2015. De Engelse club betaalde destijds 34 miljoen euro voor de aanvaller. Hoewel Depay bij Manchester United niet zijn volledige potentieel kon benutten, heeft hij zich bij Olympique Lyon weer laten zien als een van de beste spelers in de Ligue 1.

5. Marc Overmars

Marc Overmars sluit de top-5 af met zijn transfer van Arsenal naar Barcelona in 2000. De Spaanse club betaalde destijds 32 miljoen euro voor de snelle buitenspeler. Overmars was een belangrijke speler in het succesvolle Barcelona-team onder leiding van trainer Louis van Gaal.

De transfersommen van Nederlandse voetballers zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit laat zien dat Nederlandse spelers steeds meer gewaardeerd worden in de internationale voetbalwereld. Het succes van deze spelers bij hun nieuwe clubs draagt bij aan de groeiende reputatie van het Nederlandse voetbal.

Het is interessant om te zien hoe de transfersommen van Nederlandse voetballers zich in de toekomst zullen ontwikkelen. Met jonge talenten zoals Donny van de Beek en Steven Bergwijn die al interesse hebben gewekt van grote clubs, is de kans groot dat de lijst van duurste Nederlandse voetballers binnenkort weer zal veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *