Owen Wijndal op weg naar Inter

owen-wijndal

Owen Wijndal maakt een opmerkelijke transfer en is onderweg naar Internazionale, zo wordt gemeld door Italiaanse media. Zijn zaakwaarnemer heeft de linksback aangeboden bij de club, die dringend op zoek is naar nieuwe verdedigers. Wijndal heeft Ajax slechts één seizoen na zijn overstap van AZ verlaten, waarbij hij afgelopen zomer voor tien miljoen euro werd overgenomen. Helaas heeft hij tot nu toe niet weten te overtuigen in Amsterdam.

Het lijkt erop dat de periode van Wijndal bij Ajax beperkt zal blijven tot slechts één seizoen. Afgelopen zomer waren er al geruchten dat hij naar de Serie A zou gaan. Juventus en Napoli toonden destijds interesse in de verdediger. Uiteindelijk koos Wijndal voor Ajax, waar hij afgelopen seizoen 28 keer in actie kwam. Na de winterstop werd hij voornamelijk als invaller gebruikt en speelde hij slechts 1.762 minuten in het Ajax-shirt.

Hoewel een transfer nog niet zeker is, is het wel duidelijk dat Internazionale op zoek is naar meerdere verdedigers. Robin Gosens staat op het punt om te vertrekken uit Milaan, waardoor Wijndal de strijd aan moet gaan met Federico Dimarco voor een plek in het team. Naast Wijndal heeft Internazionale ook interesse in Carlos Augusto van AC Monza.

Op dit moment lijkt de voorkeur van Internazionale uit te gaan naar Augusto in plaats van Wijndal, hoewel men in Italië denkt dat Wijndal de goedkopere optie is. Volgens gegevens van FootballTransfers wordt de huidige Expected Transfer Value van Wijndal geschat op 13,6 miljoen euro. Dit bedrag was aan het begin van afgelopen seizoen nog aanzienlijk hoger. Direct na de transfer van AZ naar Ajax werd de waarde van de Oranje-international geschat op 19,6 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *