Interesse Ajax in Josip Sutalo

Josip-Sutalo

Bronnen rondom de speler melden dat Ajax zijn pijlen richt op Josip Sutalo (23) als mogelijke opvolger van Jurriën Timber (22). Sutalo, de rechter centrale verdediger van Dinamo Zagreb, stond in de basis van Kroatië tijdens de halve finale van de Nations League tegen Nederland.

De centrumverdediger heeft een lengte van 1,90 meter en een contract bij de recordkampioen van Kroatië tot de zomer van 2028. Naar verluidt wordt zijn waarde geschat op twintig miljoen euro. Voor Ajax was het belangrijk om eerst de deal met Timber naar Arsenal af te ronden, die goed was voor in totaal 45 miljoen euro.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Sutalo al 81 wedstrijden gespeeld in het eerste elftal van Dinamo Zagreb, waarin hij zes doelpunten heeft gescoord en vier assists heeft gegeven. In 2021 werd hij voor een half jaar uitgeleend aan NK Istra, waar hij 26 wedstrijden heeft gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *