Tadic verlaat Ajax na vijf succesvolle seizoenen

Na vijf seizoenen vol geweldige prestaties en doelpunten is het tijdperk van Dusan Tadic bij Ajax ten einde gekomen. De Servische aanvoerder en de club hebben officieel besloten om uit elkaar te gaan. Tadic is van mening dat het voor zowel hemzelf als de club het beste is om een nieuwe start te maken.

Sander Zeldenrijk, auteur van een boek over het fenomeen Tadic, was verrast toen hij het nieuws hoorde. “Natuurlijk wisten we dat dit moment zou komen. Je kunt nostalgisch zijn, maar er is absoluut leven na Dusan Tadic. Desalniettemin is het ook het einde van een tijdperk en dat verdient wel enige aandacht”, aldus Zeldenrijk.

Tadic heeft al eerder aangegeven dat hij de huidige selectie niet sterk genoeg vindt. “Ik denk dat deze beslissing op dit moment het beste is voor alle betrokken partijen”, zegt Zeldenrijk. “Tadic wil nog steeds een belangrijke rol spelen in de herfst van zijn carrière. Ajax begint op dit moment helemaal opnieuw met een nieuwe trainer, staf en spelers. Ik begrijp zijn wens om geen deel uit te maken van dat nieuwe project.”

Niet alle fans zijn het echter eens met deze beslissing. “Ik kan me Ajax eigenlijk niet voorstellen zonder Tadic”, zegt een fan. “Hij heeft zoveel betekend voor de club en hij is echt een leider op het veld. Hij is een voorbeeld voor de rest van de spelers.”

Wat Tadic nu gaat doen, is nog niet bekend. Hij heeft wel aangegeven dat hij graag ooit terug wil keren als trainer. Zeldenrijk hoopt dat er op een mooie manier afscheid van hem genomen kan worden. “Iets meer dan alleen een ereronde op het veld. Dat verdient hij. En we zullen hem zeker nog terugzien, daar twijfel ik niet aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *