Urby Emanuelson keert terug bij Ajax als assistent-coach van Jong Ajax

Voormalig Ajax-speler Urby Emanuelson zal terugkeren naar zijn oude club als assistent-coach van Jong Ajax, zo meldt Voetbal International. De 37-jarige voetballer komt over van FC Utrecht, waar hij de afgelopen jaren als speler actief was.

Emanuelson heeft een rijke voetbalcarrière achter de rug, waarin hij voor verschillende clubs heeft gespeeld, zowel in binnen- als buitenland. Hij begon zijn professionele carrière bij Ajax, waar hij van 2004 tot 2011 speelde. In die periode won hij onder andere twee landstitels en bereikte hij de finale van de UEFA Champions League in 2008.

Na zijn tijd bij Ajax speelde Emanuelson voor clubs als AC Milan, AS Roma en Fulham. In 2017 keerde hij terug naar Nederland en sloot hij zich aan bij FC Utrecht. Hier speelde hij de afgelopen vier seizoenen, voordat hij besloot zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en zich te richten op een carrière als coach.

De terugkeer van Emanuelson naar Ajax zal ongetwijfeld veel fans enthousiast maken. Als oud-speler heeft hij een speciale band met de club en zijn ervaring en kennis zullen van onschatbare waarde zijn voor de jonge spelers van Jong Ajax. Bovendien kan hij als assistent-coach zijn ervaringen delen en de spelers begeleiden in hun ontwikkeling.

Als assistent-coach zal Emanuelson nauw samenwerken met hoofdcoach Mitchell van der Gaag. Samen zullen zij verantwoordelijk zijn voor de trainingen en wedstrijden van Jong Ajax. Het is een mooie kans voor Emanuelson om zijn eerste stappen te zetten in het trainersvak en zijn passie voor het spel over te brengen op de volgende generatie talenten.

Met de komst van Emanuelson als assistent-coach laat Ajax zien dat het waarde hecht aan het betrekken van oud-spelers bij de club. Het is een traditie die al jarenlang wordt voortgezet en die heeft bijgedragen aan het succes van de club. Door oud-spelers een rol te geven als coach, kunnen zij hun ervaring en kennis overdragen en bijdragen aan de ontwikkeling van jonge spelers.

Al met al is de terugkeer van Urby Emanuelson naar Ajax als assistent-coach een positieve ontwikkeling voor zowel de club als de speler zelf. Het biedt hem de mogelijkheid om zijn passie voor het spel voort te zetten en zijn ervaring en kennis door te geven aan de volgende generatie spelers. We kijken uit naar zijn bijdrage aan het succes van Jong Ajax en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *