Tadic verruilt Ajax voor Fenerbahçe na breuk met club

ajax

Na het aankondigen van zijn vertrek bij Ajax, is oud-aanvoerder Dusan Tadic al onderweg naar Istanboel. Hoewel aanvankelijk werd gedacht dat hij transfervrij zou vertrekken naar Besiktas, lijkt het er nu op dat Tadic gaat voetballen bij stadsgenoot Fenerbahçe.

De afgelopen weken waren er berichten in de Turkse media dat de 34-jarige Serviër een contract zou tekenen bij Besiktas. Tot grote verrassing maakte rivaal Fenerbahçe zaterdagavond bekend dat Tadic naar hun club komt. Momenteel vinden er gesprekken plaats in Istanbul over de overgang en er wordt verwacht dat hij een meerjarig contract zal tekenen.

Na alle geruchten bevestigde Ajax vrijdagavond het vertrek van Tadic, die vijf jaar lang voor de club heeft gespeeld. Een meningsverschil over het transferbeleid van Ajax lijkt de reden te zijn geweest voor de breuk. Tadic is van mening dat de huidige selectie kwalitatief ondermaats is en dat er nieuwe spelers moeten worden aangetrokken. Door het mislopen van de Champions League heeft de club echter financiële beperkingen en kunnen er pas nieuwe spelers worden aangetrokken als er ook spelers worden verkocht.

Fenerbahçe heeft een vergelijkbaar seizoen gehad als Ajax. De Turkse club begon het seizoen als titelkandidaat, maar eindigde uiteindelijk als tweede en moest het landskampioenschap aan rivaal Galatasaray laten. Als Fenerbahçe erin slaagt om Tadic officieel vast te leggen, wordt het de vijfde buitenlandse club voor de voetballer. Eerder speelde hij bij FC Groningen, FC Twente, Southampton en Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *