Eduard Spertsyan maakt niet de overstap naar Ajax

mislantat

Hoewel er sterke geruchten waren dat de 23-jarige aanvaller van FK Krasnodar naar Amsterdam zou komen, blijft hij nu toch bij Krasnodar omdat volgens RB Sport, geen enkele club bereid was te voldoen aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro.

In Amsterdam werd Spertsyan beschouwd als een mogelijke opvolger van Mohammed Kudus, die naar verluidt wordt gelinkt aan een transfer naar Brighton & Hove Albion, Manchester United en Borussia Dortmund. Kudus speelde vorig seizoen 42 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 18 doelpunten scoorde en 7 assists gaf.

Spertsyan, die dit seizoen bij 28 doelpunten betrokken was, wordt gewaardeerd op een Expected Transfer Value (xTV) van 10,2 miljoen euro, waarmee hij de meest waardevolle Armeense voetballer is. Naast Ajax was er ook interesse van het Franse Olympique Marseille.

Ajax wil eerst spelers verkopen voordat ze nieuwe spelers aantrekken, vanwege de financiële gevolgen van het niet halen van de groepsfase van de Champions League. Het “Champions League-gat” is echter gedeeltelijk gedicht door de verkoop van Jurriën Timber aan Arsenal voor minimaal veertig miljoen euro, met een mogelijkheid om nog eens vijf miljoen euro aan bonussen te verdienen.

Je zou dus zeggen, waar wacht Mislintat op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *