Voormalig doelman Edwin van der Sar herstelt van hersenbloeding

Voormalig doelman Edwin van der Sar heeft op Twitter laten weten dat hij niet meer op de intensive care ligt, maar nog wel in het ziekenhuis verblijft. De 52-jarige oud-algemeen directeur van Ajax werd anderhalve week geleden tijdens zijn vakantie getroffen door een hersenbloeding in Kroatië. Hij werd per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht en verbleef sindsdien op de IC. Inmiddels is hij overgebracht naar een Nederlands ziekenhuis en hoopt hij volgende week naar huis te kunnen.

Op Twitter plaatste Van der Sar een foto van hem en zijn vrouw Annemarie op een ziekenhuisbed. Hij schrijft dat hij de volgende stap in zijn herstel hoopt te kunnen maken zodra hij naar huis mag. Hij bedankt ook iedereen voor de berichten die hij heeft ontvangen.

Dit is niet de eerste keer dat Van der Sar getroffen is door een hersenbloeding. In 2009 werd hij ook al door deze aandoening getroffen. Het feit dat hij nu opnieuw met een hersenbloeding te maken heeft, benadrukt het belang van het bewustzijn rondom deze aandoening en het belang van snelle medische hulp.

Hersenbloedingen kunnen ernstige gevolgen hebben en het is van groot belang om snel te handelen bij de eerste symptomen. Een hersenbloeding ontstaat wanneer een bloedvat in de hersenen scheurt of verstopt raakt, waardoor er bloed in de hersenen lekt. Dit kan leiden tot schade aan de hersenen en mogelijk levensbedreigend zijn.

De symptomen van een hersenbloeding kunnen variëren, maar kunnen onder andere bestaan uit plotselinge hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid, spraakproblemen, verlamming aan één kant van het lichaam en bewusteloosheid. Het is belangrijk om bij het optreden van deze symptomen direct medische hulp in te schakelen.

Naast het bewustzijn rondom de symptomen en het belang van snelle medische hulp, is het ook van belang om te kijken naar mogelijke risicofactoren voor het ontwikkelen van een hersenbloeding. Risicofactoren kunnen onder andere bestaan uit hoge bloeddruk, roken, overmatig alcoholgebruik, diabetes, obesitas en een familiegeschiedenis van hersenbloedingen.

Hoewel een hersenbloeding een ernstige aandoening is, is het mogelijk om te herstellen met de juiste medische zorg en revalidatie. Het is belangrijk om het herstelproces te volgen en de aanbevelingen van medische professionals op te volgen.

We wensen Edwin van der Sar een spoedig herstel toe en hopen dat zijn verhaal anderen bewust maakt van het belang van het herkennen van de symptomen en het zoeken van medische hulp bij een mogelijke hersenbloeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *