Ajax-trainer Maurice Steijn ziet lichtpuntjes na oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk

De oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk heeft Ajax-trainer Maurice Steijn een aantal lichtpuntjes opgeleverd, zo meldt De Telegraaf. Ondanks de 3-0 overwinning is Steijn zich bewust van het feit dat er nog werk aan de winkel is voor zijn team. Volgens berichten uit Zeist lopen de spelers van Ajax conditioneel gezien achter op die van Feyenoord.

Conditionele achterstand

De berichten uit Zeist hebben Ajax wakker geschud. Het is duidelijk geworden dat de spelers conditioneel gezien nog niet op het gewenste niveau zijn. Dit is een punt waar Steijn hard aan zal moeten werken om ervoor te zorgen dat zijn team klaar is voor de start van het nieuwe seizoen.

De conditionele achterstand van Ajax ten opzichte van Feyenoord is zorgwekkend. Het is belangrijk dat de spelers van Ajax fysiek in topvorm zijn om de concurrentie aan te kunnen gaan met andere teams in de competitie. Steijn zal zijn trainingsschema moeten aanpassen en extra aandacht moeten besteden aan de fysieke gesteldheid van zijn spelers.

Lichtpuntjes na oefenwedstrijd

Ondanks de conditionele achterstand zijn er ook positieve punten te benoemen na de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Ajax wist de wedstrijd met 3-0 te winnen, wat aangeeft dat er potentie is binnen het team. Steijn zal deze positieve punten moeten benadrukken en verder ontwikkelen om het beste uit zijn spelers te halen.

De overwinning tegen Shakhtar Donetsk heeft laten zien dat Ajax in staat is om goed voetbal te spelen en doelpunten te maken. Dit geeft vertrouwen voor de toekomstige wedstrijden en laat zien dat er potentie is voor succes.

Werk aan de winkel

Hoewel er lichtpuntjes zijn, is Steijn zich ervan bewust dat er nog werk aan de winkel is. Het conditionele aspect is een belangrijk aandachtspunt, maar er zijn ook andere gebieden waarop verbetering nodig is.

Steijn zal moeten werken aan het tactische aspect van het spel, de samenwerking binnen het team en het verbeteren van individuele vaardigheden. Door te blijven trainen en te werken aan deze aspecten, zal Ajax sterker worden en beter voorbereid zijn op de competitie.

Al met al heeft de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk zowel positieve als negatieve punten aan het licht gebracht voor Ajax. Het is aan Steijn en zijn team om deze punten aan te pakken en te zorgen voor een sterk en competitief Ajax in het nieuwe seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *