PSV keert terug naar het Nederlands onder leiding van Peter Bosz

Onder de nieuwe trainer Peter Bosz is het Nederlands weer de voertaal bij PSV, zo bevestigt Bosz in een interview met het Eindhovens Dagblad. Onder voorganger Ruud van Nistelrooy werd er voornamelijk Engels gesproken, maar Bosz ziet geen noodzaak meer om deze taal te hanteren met de huidige selectie.

Met de komst van Peter Bosz als hoofdtrainer bij PSV, is er een duidelijke verandering in de communicatie binnen het team. Waar onder voorganger Ruud van Nistelrooy de voertaal Engels was, heeft Bosz ervoor gekozen om terug te keren naar het Nederlands. Volgens Bosz is dit een bewuste keuze, gebaseerd op de samenstelling van de huidige selectie.

Bosz geeft aan dat het belangrijk is dat spelers zich comfortabel voelen en optimaal kunnen communiceren met elkaar. Het Nederlands is de moedertaal van de meeste spelers en het gebruik van deze taal bevordert de onderlinge band en begrip. Door terug te keren naar het Nederlands, hoopt Bosz de teamspirit en samenwerking te versterken.

Daarnaast benadrukt Bosz dat het Nederlands ook een belangrijke rol speelt in de tactische besprekingen en instructies. Het is essentieel dat spelers de instructies van de trainer volledig begrijpen en kunnen uitvoeren. Door in het Nederlands te communiceren, kunnen er geen misverstanden ontstaan en kan de tactiek optimaal worden uitgevoerd.

De keuze voor het Nederlands als voertaal heeft ook een positieve invloed op de Nederlandse spelers die zich nog verder kunnen ontwikkelen. Het vergroot hun taalvaardigheid en draagt bij aan hun algemene ontwikkeling. Daarnaast kan het ook een positieve impact hebben op de band tussen de spelers en de fans, aangezien het Nederlands de taal is die het dichtst bij hen staat.

Al met al is de terugkeer naar het Nederlands als voertaal bij PSV een bewuste keuze van trainer Peter Bosz. Het bevordert de onderlinge communicatie, versterkt de teamspirit en zorgt voor een beter begrip van de tactiek. Daarnaast draagt het bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse spelers en kan het de band met de fans versterken. Een positieve stap vooruit voor PSV onder leiding van Bosz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *