De top tien duurste doelmannen aller tijden

1. Kepa Arrizabalaga – 80 miljoen euro

Kepa Arrizabalaga staat bovenaan de lijst als de duurste doelman ooit. In 2018 maakte de Spaanse keeper de overstap van Athletic Bilbao naar Chelsea voor maar liefst 80 miljoen euro. Helaas heeft hij de hoge verwachtingen nog niet helemaal kunnen waarmaken.

2. Alisson Becker – 62,5 miljoen euro

De Braziliaanse doelman Alisson Becker verhuisde in 2018 van AS Roma naar Liverpool voor een bedrag van 62,5 miljoen euro. Sinds zijn komst heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het succes van Liverpool, met onder andere het winnen van de Champions League in 2019.

3. André Onana – 57,5 miljoen euro

André Onana heeft onlangs zijn transfer naar Manchester United afgerond voor een bedrag van 57,5 miljoen euro. De Kameroense doelman heeft indruk gemaakt bij Ajax en wordt nu gezien als een van de beste keepers ter wereld.

4. Jordan Pickford – 53 miljoen euro

De Engelse doelman Jordan Pickford maakte in 2017 de overstap van Sunderland naar Everton voor een bedrag van 53 miljoen euro. Hij heeft sindsdien een vaste plek in het Engelse nationale team en heeft laten zien dat hij een betrouwbare keeper is.

5. Gianluigi Buffon – 52 miljoen euro

Gianluigi Buffon is een legendarische doelman die in 2001 van Parma naar Juventus verhuisde voor een bedrag van 52 miljoen euro. Hij heeft een indrukwekkende carrière gehad en wordt beschouwd als een van de beste keepers aller tijden.

6. Ederson – 40 miljoen euro

De Braziliaanse doelman Ederson maakte in 2017 de overstap van Benfica naar Manchester City voor een bedrag van 40 miljoen euro. Hij staat bekend om zijn uitstekende spelhervattingen en is een belangrijke speler in het team van Pep Guardiola.

7. Manuel Neuer – 30 miljoen euro

Manuel Neuer is een Duitse doelman die in 2011 van Schalke 04 naar Bayern München verhuisde voor een bedrag van 30 miljoen euro. Hij wordt beschouwd als een van de beste keepers ter wereld en heeft talloze prijzen gewonnen met Bayern München.

8. Bernd Leno – 25 miljoen euro

De Duitse doelman Bernd Leno maakte in 2018 de overstap van Bayer Leverkusen naar Arsenal voor een bedrag van 25 miljoen euro. Hij heeft zich snel aangepast aan het Engelse voetbal en is een betrouwbare keeper gebleken voor Arsenal.

9. Thibaut Courtois – 25 miljoen euro

Thibaut Courtois maakte in 2018 de overstap van Chelsea naar Real Madrid voor een bedrag van 25 miljoen euro. De Belgische doelman heeft indruk gemaakt bij Real Madrid en heeft bijgedragen aan het winnen van meerdere prijzen, waaronder de Champions League.

10. David de Gea – 25 miljoen euro

David de Gea is een Spaanse doelman die in 2011 van Atlético Madrid naar Manchester United verhuisde voor een bedrag van 25 miljoen euro. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van de beste keepers ter wereld en is een belangrijke speler voor Manchester United.

Deze top tien laat zien dat de transfermarkt voor doelmannen steeds duurder wordt. Clubs zijn bereid grote bedragen te betalen voor een betrouwbare en talentvolle keeper. Het is interessant om te zien hoe deze lijst in de toekomst zal veranderen met nieuwe transfers en opkomende talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *