Ajax bereidt zich voor op mogelijk vertrek van Calvin Bassey

Calvin-Bassey

Volgens De Telegraaf houdt Ajax steeds meer rekening met een mogelijk vertrek van Calvin Bassey. De Nigeriaanse verdediger heeft de wens om zijn kans te grijpen bij de club uit Amsterdam, maar lijkt geen eerste keuze te zijn voor zowel de positie van links centrale verdediger als linksback.

Calvin Bassey, geboren in Nigeria en opgegroeid in Engeland, maakte in de zomer van 2021 de overstap naar Ajax. De 21-jarige verdediger had hoge verwachtingen van zijn tijd bij de Nederlandse topclub, maar lijkt nu te moeten concurreren met andere spelers voor een basisplaats.

Hoewel Bassey veel potentieel heeft en indruk heeft gemaakt tijdens zijn trainingen, heeft hij nog niet de kans gekregen om zich te bewijzen in officiële wedstrijden. Ajax heeft een sterke selectie met ervaren spelers op zijn positie, waardoor het voor Bassey moeilijk is om een vaste plek te veroveren.

De technische staf van Ajax is zich bewust van de situatie en houdt rekening met een mogelijk vertrek van Bassey. Ze willen de jonge verdediger niet tegenhouden als hij elders meer speeltijd kan krijgen en zich verder kan ontwikkelen.

Hoewel Bassey nog geen concrete aanbiedingen heeft ontvangen, zijn er naar verluidt enkele clubs geïnteresseerd in zijn diensten. Ajax is bereid om mee te werken aan een transfer als de juiste voorwaarden worden geboden.

De mogelijke transfer van Bassey zou Ajax de mogelijkheid bieden om op zoek te gaan naar een andere verdediger die beter past in het team en de speelstijl van de club. Het zou ook Bassey de kans geven om elders meer speeltijd te krijgen en zijn carrière verder te ontwikkelen.

Hoewel het vertrek van Bassey een verlies zou zijn voor Ajax, is de club altijd in staat gebleken om talentvolle spelers te vervangen en te blijven presteren op het hoogste niveau. De Amsterdamse club heeft een uitstekende jeugdopleiding en scoutingssysteem, waardoor ze constant nieuwe talenten kunnen ontdekken en integreren in het eerste elftal.

De toekomst van Calvin Bassey bij Ajax blijft onzeker, maar het is duidelijk dat de club zijn ontwikkeling en carrière vooropstelt. Of hij uiteindelijk blijft of vertrekt, zal afhangen van de mogelijkheden die zich voordoen en de keuzes die Bassey zelf maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *