Pierre-Emerick Aubameyang maakt overstap naar Olympique Marseille

pierre

Na een teleurstellende periode bij Chelsea heeft Pierre-Emerick Aubameyang besloten om de club te verlaten en zijn carrière voort te zetten bij Olympique Marseille. De 34-jarige aanvaller zal komend seizoen te bewonderen zijn in de Ligue 1, waar hij ongetwijfeld voor veel spektakel zal zorgen.

Aubameyang, die bekend staat om zijn snelheid, techniek en doelpunteninstinct, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij begon zijn professionele loopbaan bij AC Milan, maar brak pas echt door bij Saint-Étienne. Daar maakte hij indruk met zijn doelpunten en werd hij al snel opgemerkt door grote clubs in Europa.

In 2013 maakte Aubameyang de overstap naar Borussia Dortmund, waar hij uitgroeide tot een van de beste aanvallers ter wereld. Met zijn snelheid en doelpunten was hij een nachtmerrie voor verdedigers. Hij won verschillende prijzen met Dortmund, waaronder de Duitse beker en de Duitse supercup.

In 2018 maakte Aubameyang de overstap naar de Premier League, waar hij zich aansloot bij Arsenal. Ook daar liet hij zien dat hij een van de beste aanvallers ter wereld is. Hij won de FA Cup en de Community Shield met Arsenal en werd topscorer van de Premier League in het seizoen 2018/2019.

Helaas verliep zijn tijd bij Chelsea minder succesvol. Aubameyang had moeite om zijn vorm te vinden en kon niet het gewenste niveau halen. Na een teleurstellende samenwerking heeft hij besloten om de club te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Olympique Marseille.

Olympique Marseille is een van de grootste clubs in Frankrijk en heeft een rijke geschiedenis. De club heeft in het verleden grote successen behaald, zowel nationaal als internationaal. Met de komst van Aubameyang hoopt Marseille weer mee te kunnen strijden om de titel in de Ligue 1.

De fans van Olympique Marseille zijn dan ook erg enthousiast over de komst van Aubameyang. Ze zien in hem een versterking voor het team en zijn ervan overtuigd dat hij voor veel doelpunten zal zorgen. Aubameyang heeft laten weten dat hij erg uitkijkt naar zijn tijd bij Marseille en er alles aan zal doen om succesvol te zijn.

De overstap van Aubameyang naar Olympique Marseille is dan ook een opwindende ontwikkeling in het voetbal. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich zal aanpassen aan het Franse voetbal en of hij zijn topvorm weer kan vinden. De fans kunnen in ieder geval niet wachten om hem in actie te zien en zijn prestaties te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *