Wereldsterren die de overstap naar de Verenigde Staten maakten

Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba hebben onlangs de overstap gemaakt naar de Major Soccer League (MLS) door te tekenen bij Inter Miami CF, de club van David Beckham. Maar zij zijn niet de enige wereldsterren die de Verenigde Staten als nieuwe bestemming hebben gekozen. In dit artikel zullen we enkele andere bekende voetballers bespreken die de sprong naar de MLS hebben gewaagd.

David Villa

Een van de eerste grote namen die de overstap maakte naar de MLS was de Spaanse aanvaller David Villa. Na een succesvolle carrière bij clubs als Valencia, Barcelona en Atletico Madrid, besloot Villa in 2014 naar de Verenigde Staten te gaan. Hij tekende bij New York City FC en werd al snel een publiekslieveling. Villa scoorde talloze doelpunten en werd zelfs uitgeroepen tot de MVP (Most Valuable Player) van de competitie in 2016.

Zlatan Ibrahimović

Een andere wereldster die de MLS op zijn kop zette, was de Zweedse spits Zlatan Ibrahimović. In 2018 maakte hij de overstap naar LA Galaxy en liet direct zijn stempel achter. Met zijn kenmerkende stijl en spectaculaire doelpunten veroverde Ibrahimović al snel de harten van de Amerikaanse voetbalfans. Hij werd een van de meest besproken spelers in de competitie en zijn komst zorgde voor een enorme toename in populariteit van het voetbal in de Verenigde Staten.

Thierry Henry

Een andere legendarische voetballer die zijn carrière in de MLS voortzette, is de Franse aanvaller Thierry Henry. Na succesvolle jaren bij Arsenal en Barcelona, besloot Henry in 2010 naar de Verenigde Staten te gaan. Hij tekende bij New York Red Bulls en werd al snel een van de beste spelers in de competitie. Henry bracht zijn ervaring en klasse over op zijn teamgenoten en hielp de club naar successen. Hij wordt nog steeds herinnerd als een van de grootste spelers die ooit in de MLS heeft gespeeld.

Andrea Pirlo

Een andere Italiaanse legende die de overstap maakte naar de Verenigde Staten, was middenvelder Andrea Pirlo. Na een succesvolle carrière bij clubs als AC Milan en Juventus, besloot Pirlo in 2015 naar New York City FC te gaan. Hoewel hij op dat moment al op leeftijd was, liet Pirlo nog steeds zijn klasse zien op het veld. Zijn precisiepassing en visie maakten hem een waardevolle toevoeging aan het team.

De komst van Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba naar de MLS heeft de competitie nog aantrekkelijker gemaakt voor voetbalfans over de hele wereld. Met hun aanwezigheid zal de MLS ongetwijfeld nog meer aandacht krijgen en hopelijk zullen ze het niveau van het Amerikaanse voetbal verder verhogen. Het is altijd spannend om te zien hoe wereldsterren zich aanpassen aan een nieuwe competitie en welke impact ze zullen hebben op het voetballandschap in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *