Ajax benoemt Michel Kreek als ‘loan coach’ voor huurspelers

michel-kreek

Ajax heeft onlangs aangekondigd dat Michel Kreek de rol van ‘loan coach’ op zich zal nemen. In deze nieuwe functie zal de 52-jarige Amsterdammer verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van spelers die op huurbasis zijn uitgeleend gedurende de komende twee seizoenen.

Met deze benoeming erkent Ajax het belang van een goede begeleiding voor spelers die tijdelijk elders spelen. Het uitlenen van spelers is een veelvoorkomende praktijk in het moderne voetbal, waarbij clubs vaak jonge talenten de kans geven om elders ervaring op te doen en zich verder te ontwikkelen.

Michel Kreek, een voormalig profvoetballer en international, brengt een schat aan ervaring en kennis met zich mee naar deze nieuwe rol. Hij heeft gespeeld voor clubs als Ajax, Padova, Perugia en Vitesse, en heeft ook deel uitgemaakt van het Nederlands elftal. Na zijn actieve carrière heeft Kreek verschillende functies bekleed binnen de voetbalwereld, waaronder die van jeugdtrainer bij Ajax.

Als ‘loan coach’ zal Kreek nauw samenwerken met de spelers die op huurbasis elders spelen. Hij zal hen ondersteunen en begeleiden bij hun ontwikkeling, zowel op als buiten het veld. Dit omvat het monitoren van hun prestaties, het bieden van advies en het zorgen voor een goede communicatie tussen de speler, de verhurende club en Ajax.

Daarnaast zal Kreek ook fungeren als een vertrouwenspersoon voor de huurspelers. Hij zal hen helpen bij eventuele problemen of uitdagingen die ze tegenkomen tijdens hun verblijf bij de verhurende club. Dit kan variëren van aanpassingsproblemen tot het omgaan met de druk en verwachtingen die gepaard gaan met het spelen op een hoger niveau.

De aanstelling van een ‘loan coach’ is een belangrijke stap voor Ajax om ervoor te zorgen dat hun huurspelers de best mogelijke begeleiding krijgen. Het stelt de club in staat om de ontwikkeling van deze spelers nauwlettend in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze optimaal profiteren van hun tijd elders.

Met Michel Kreek aan boord als ‘loan coach’ heeft Ajax een ervaren en deskundige persoon in huis gehaald. Zijn kennis van het spel en zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van jonge spelers zullen van onschatbare waarde zijn voor de club en de huurspelers.

Al met al is de benoeming van Michel Kreek als ‘loan coach’ een positieve stap voor Ajax. Het toont hun toewijding aan de ontwikkeling van hun spelers en hun streven naar succes, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *