Oud-Ajacied Michel Kreek wordt ‘loan coach’ bij Ajax

Michel Kreek, voormalig speler van Ajax, zal komend seizoen de rol van ‘loan coach’ op zich nemen. In deze functie zal hij zich bezighouden met de begeleiding van verhuurde spelers en het onderhouden van contact met de clubs waar de spelers naartoe worden verhuurd. Ajax benadrukt dat het verhuren van spelers een doel dient en gericht is op de toekomst.

Kreek, die maar liefst 114 keer voor Ajax uitkwam, heeft de afgelopen jaren al ervaring opgedaan als jeugdtrainer bij de club. In 2019 werd hij coördinator bij de jeugdopleiding en de afgelopen twee seizoenen was hij assistent-trainer van Jong Ajax, eerst onder John Heitinga en later onder Dave Vos.

Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, is verheugd dat de 52-jarige Kreek de rol van ‘loan coach’ op zich neemt. Hij benadrukt het belang van deze nieuwe functie: “Met Michel hebben we nu een vaste contactpersoon die vanuit Ajax de spelers nauwlettend volgt en in contact blijft met zowel de clubs als met de spelers.”

Naast zijn nieuwe rol als ‘loan coach’ zal Kreek zich dit jaar ook richten op het behalen van zijn UEFA Pro Licence, het hoogste trainerscertificaat in Nederland. Om dit te bereiken, zal hij een jaar stage lopen bij een professionele club. Kreek zal zijn stage vervullen binnen de staf van Kees van Wonderen bij sc Heerenveen.

Met zijn uitgebreide ervaring als speler en trainer, evenals zijn betrokkenheid bij de jeugdopleiding van Ajax, is Michel Kreek goed uitgerust om de rol van ‘loan coach’ op zich te nemen. Zijn expertise en toewijding zullen ongetwijfeld bijdragen aan de ontwikkeling en groei van de verhuurde spelers en het succes van Ajax in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *