Arsenal zet alles op alles voor Kudus

Kudus

Arsenal zet alles op alles om Kudus binnen te halen en wil maar liefst zes spelers verkopen om de transfer te kunnen bekostigen.

De Londense club is vastberaden is om Ajax-speler Mohammed Kudus aan te trekken. Volgens geruchten heeft de Londense club een baanbrekende verkoopstrategie bedacht, waarbij ze zes spelers op de transferlijst hebben geplaatst om voldoende financiële middelen te genereren voor de gewilde middenvelder annex aanvaller.

Arsenal heeft deze zomer al meer dan 200 miljoen euro uitgegeven aan transfers, waaronder toppers als Declan Rice van West Ham United, Kai Havertz van Chelsea en Jurriën Timber, eveneens van Ajax. Maar om de concurrentie bij te benen en hun ambities waar te maken om de landstitel te heroveren op Manchester City, moeten ze eerst verkopen voordat er weer nieuwe spelers kunnen worden aangetrokken.

Ajax heeft een stevig prijskaartje opgehangen aan Kudus, waarvoor minimaal veertig miljoen euro moet worden neergeteld. Om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen, is Arseal van plan om Cédric Soares, Nuno Tavares, Nicolas Pépé en Albert Sambi Lokonga te verkopen.

Deze spelers werden vorig seizoen uitgeleend aan respectievelijk Fulham, Olympique Marseille, OGC Nice en Crystal Palace, en lijken nu definitief te mogen vertrekken. Ook Kieran Tierney en Rob Holding staan in de uitverkoop, aangezien hun speeltijd naar verwachting beperkt zal zijn door de opkomst van Jakub Kiwior en Jurriën Timber.

Als het niet lukt om Kudus binnen te halen, heeft de club haar zinnen gezet op Martin Baturina van Dinamo Zagreb. Deze twintigjarige spelverdeler heeft de aandacht van Arsenal getrokken, en de clubleiding is zeer onder de indruk van zijn kwaliteiten.

Dinamo is bereid te luisteren naar aanbiedingen tussen de twaalf en zeventien miljoen euro voor Baturina, die een contract heeft dat loopt tot medio 2028. De interesse van Duitse en Italiaanse clubs in de jonge speler maakt de competitie om zijn handtekening nog spannender.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *