Ajax gaat voor oude bekende van Mislintat

serhou

Ajax heeft plannen om Serhou Guirassy naar Amsterdam te halen, volgens het Duitse sportblad Kicker. De spits van VfB Stuttgart werd vorig jaar door Sven Mislintat naar de Bundesliga gehaald en presteerde daar uitstekend met een doelpuntgemiddelde van 1 op 2.

Mislintat is goed bekend met Guirassy. Afgelopen zomer haalde hij de 27-jarige spits op huurbasis binnen bij VfB Stuttgart, met een optie tot koop. Die optie is inmiddels gelicht en Stuttgart betaalt ongeveer negen miljoen euro aan Stade Rennes voor zijn definitieve overgang.

Guirassy heeft nu een contract tot 2026, maar er staat een clausule in dat hij voor een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro mag vertrekken.

Bij Stuttgart presteerde Guirassy uitstekend, met 14 doelpunten in 28 wedstrijden. Bij Ajax zou hij de concurrentie kunnen aangaan met Brian Brobbey, die na het vertrek van Dusan Tadic de enige basiswaardige spits lijkt te zijn. Echter, Kicker meldt dat Guirassy waarschijnlijk niet zal ingaan op de avances van Ajax en zijn carrière liever in de Premier League wil voortzetten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *