AZ en FC Twente op weg naar derde voorronde Conference League

conference-league

AZ en FC Twente strijden om plek in derde voorronde Conference League

AZ en FC Twente zijn beide nog in de race voor een plek in de derde voorronde van de Conference League. De loting heeft bepaald dat AZ het zal opnemen tegen de winnaar van het tweeluik tussen FK Sutjeska en FC Santa Coloma. FC Twente daarentegen zal het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Kecskeméti TE en Riga FC, mits zij het tweeluik met Hammarby winnend afsluiten.

De Conference League is een nieuwe Europese competitie die in het seizoen 2021/2022 van start is gegaan. Het is de op twee na hoogste competitie op Europees niveau, na de Champions League en de Europa League. Het biedt clubs uit kleinere voetballanden de kans om internationale ervaring op te doen en te strijden om een plek in de groepsfase van de Europa League.

Voor zowel AZ als FC Twente is de Conference League een mooie kans om zich te meten met Europese tegenstanders en hun spelers verder te ontwikkelen. Beide clubs hebben een rijke historie in het Nederlandse voetbal en willen graag successen behalen op het Europese toneel.

AZ zal met vertrouwen het tweeluik met FK Sutjeska of FC Santa Coloma tegemoet zien. De Alkmaarders hebben de afgelopen jaren laten zien dat ze goed kunnen presteren in Europese competities. Met spelers als Calvin Stengs en Myron Boadu beschikt AZ over talentvolle spelers die het verschil kunnen maken.

Ook FC Twente zal met volle overtuiging het tweeluik met Hammarby aangaan. De Tukkers hebben een sterke selectie en willen graag laten zien wat ze waard zijn op het Europese podium. Met spelers als Danilo en Dario Dumic beschikt FC Twente over ervaren krachten die het team kunnen leiden naar succes.

Het beloven spannende wedstrijden te worden voor zowel AZ als FC Twente. Beide clubs zullen er alles aan doen om de derde voorronde van de Conference League te bereiken en zo een stap dichter bij de groepsfase van de Europa League te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *